Chill

Chill’ staat bij Chill-Outdoor voor genieten van de combinatie van lekker eten & drinken, relaxen op mooie plekken in de natuur en het ondernemen van ontspannen activiteiten in de buurt van ons dorp Perarrua. ‘Chill‘ betekent ook: je nergens druk over hoeven te maken tijdens je verblijf, alles wordt voor je geregeld!

Lekker eten & drinken

Hiervoor ben je bij ons aan het goede adres. Bij ons prachtige Chill-Outdoor Café kun je lekker tapas eten en borrelen in je strandstoel onder een schaduwdoek of gezellig met z’n allen eten & drinken onder de pergola van ons terras of, in de winter, binnen bij de houtkachel.

Chill-Outdoor Café IMG_1968 IMG_1224 Straatje in Graus

Op 9 km. van ons dorp ligt het stadje Graus, hoofdstad van de regio Ribagorza. Regelmatig zijn hier feesten & festivals, ook zijn er diverse barretjes en restaurants waar je fantastische tapas en broodjes kunt eten en aangezien Ribagorza beroemd is om z’n truffels serveren ze hier in het truffel-seizoen (januari/februari) vaak speciale truffel-gerechten. Andere lokale specialiteiten zijn gedroogde ham, Longaniza (verse worst), olijfolie, paddenstoelen, chocola en honing.

Wijnliefhebbers kunnen hier ook hun hart ophalen. Ribagorza ligt tegen Somontano aan, een opkomende wijnstreek met tientallen bodega’s (wijnhuizen). Bij veel van deze bodega’s kun je wijnproeven, waaronder bij onze huis-bodega’s Bodega Sers en Bodega Obergo. Van deze twee bodega’s verkopen we zelf ook wijn in onze winkel met regionale producten. Twee andere superspots voor een drankje zijn de strandtent aan het stuwmeer van Graus waar ze lekkere cocktails en goeie pizza’s serveren en in de winter de Remáscaro-bar onderaan de pistes van Cerler waar ze de beste mojito’s maken.

Relaxen in de natuur

Inmiddels wonen we hier alweer een tijdje, maar toch worden we elke keer weer gegrepen door de ruige en ongerepte natuur. Gewoon ons dorp uitlopen, langs de rivier of tegen de berg op, dan is het direct duidelijk wat we bedoelen. Prachtige rotsformaties, zuivere bronnen, wonderschone riviertjes, verlaten dorpjes, woekerende bossen tijm en rozemarijn, bijzondere dieren en slechts zeer beperkte menselijke invloeden.

Waterpret bij de Centenera-waterval salinas naval

Geliefde activiteiten zijn o.a. het bouwen van de dammen bij de waterval van Centenera, picknicken in één van de vele verlaten dorpen en het spotten van enorme gieren en roofvogels bij de Peña Montanesa. ‘s Zomers is het vaak behoorlijk warm, dus dan wil je vast even zwemmen of verkoeling zoeken in het water. In ons dorp zijn twee mooie zwemplekken aan de rivier, maar je kunt ook een stukje verderop naar ‘kilometerpaal 4‘ rijden (perfect voor bommetjes maken…) of naar het eerdergenoemde stuwmeer van Graus. Een andere optie (die goed te combineren is met een bezoek aan een bodega), is je te laten drijven in de natuurlijke zoutbaden van Naval. In het najaar kun je meedoen met één van Spanje’s nationale hobby’s: paddenstoelen zoeken.

In gedachten ga ik na wat we de afgelopen dagen allemaal beleefd hebben: veel zon, goede wijn, prachtige natuur, parapenten, lange wandelingen, zwemmen in de rivier, zweten, goed slapen, lekkere kaas en yoghurt proeven, Barcelona, culinaire hoogstandjes, perfecte ontbijtjes, canyoning, vermoeide benen, grote glimlachen, perfecte service, zoutbaden, onthaasten, inspannen, terrorvogel en vooral, maar ook bovenal heel, heel goed gezelschap en een geweldige tijd. – Linda

Ontspannen activiteiten

Het merendeel van de mogelijke activiteiten in onze streek zijn outdoor-gerelateerd, maar dat neemt niet weg dat er ook een aantal juist zeer ontspannen activiteiten mogelijk is waarbij je je niet in het zweet hoeft te werken. Wat denk je bijvoorbeeld van het nemen van een stoombad in het minerale water van kuuroord Vilas del Turbon? Of het bezoeken van de immense Tempeliers-burcht in Monzon?

Zwembad Vilas del Turbon Castillo Monzon Dag Shang Kagyu boeddhistische tempel Torreciudad, met de Cotiella op de achtergrond

Ook aan te raden is het volgen van één of meerdere lessen Spaans, die je dan direct in de praktijk kunt brengen. Heb je je de dag ervoor iets te hard ingespannen? Dan kunnen we een masseuse voor je reserveren, ze beschikt over een mobiele massagetafel, dus je hoeft de deur niet uit. Een activiteit die je hier misschien niet zou verwachten, is een bezoek aan de grootste Boeddhistische tempel van Spanje, de Dag Shang Kagyü. Die ligt op slechts 10 minuten rijden van ons vandaan op een prachtige plek, is vrij toegankelijk, je kunt er uiteraard ook mediteren. Een ander nabijgelegen heiligdom is Torreciudad, een indrukwekkende kerk gebouwd in opdracht van San Josemaría Escrivá, de oprichter van Opus Dei.

Wij kunnen je over al deze ‘chill-activiteiten‘ uitgebreid informeren en, indien van toepassing, voor je reserveren.

Terug