Hydrospeed Pyreneeën

Hydrospeed, ook wel whitewatersledging genaamd, is een relatief onbekende sport, maar als je van actie houdt, goed kunt zwemmen en graag iets nieuws wilt proberen, dan is dit het helemaal! Na een uitgebreide veiligheidsinstructie krijg je van je gids een bodyboard met een opstaande rand, een dik wetsuit en flippers. Hiermee ga je een snelstromende rivier af en laveer je langs rotsen en door stroomversnellingen.

Hydrosspeed Pyreneeen: Overzicht over de Rio EseraHydrospeed Pyreneeen: Zwaar, maar blijven lachen!Hydrospeed Pyreneeen: Hard werken om de ideale lijn te volgenHydrospeed Pyreneeen: Met z'n allen door de golven

Hydrospeeden is hard werken, dus een goede lichamelijke conditie is vereist en de minimumleeftijd is 14 jaar. Vooral in de maanden april, mei en juni, als er veel smeltwater in de rivier zit, moet je vol aan de bak. Het is belangrijk dat je flippert vanuit je bovenbenen en niet vanuit je onderbenen, anders krijg je gegarandeerd kramp in je kuiten. Je vertrekt met een groep van maximaal acht deelnemers onder begeleiding van een gids die vooruit vaart in een kajak. Tochten duren, afhankelijk van het parcours en de sterkte van de stroming, anderhalf tot drie uur.

Zelf meenemen:

  • Handdoek, zwemkleding
  • Zonnebrand

Wanneer?

  • April – oktober

Tarieven:

  • Traject Silla: € 51,-
  • Uitbreiding naar traject Piramides: € 20,- extra (alleen mogelijk na goedkeuring gids, ter plekke op het water)

Bekijk de volgende outdoorsport of ga direct naar: Raften, Canyoning, Kajakken en Parapenten

Terug