Langlaufen Pyreneeën

Net boven Benasque ligt het Llanos de Hospital, een oud kuuroord dat tegenwoordig dienst doet als hotel en van waaruit je uitstekend een dag kunt langlaufen in de Pyreneeën. Er zijn loipes getrokken voor drie verschillende parcoursen: blauw (licht), rood (gemiddeld) en zwart (zwaar). Je kunt ter plekke materiaal huren en eventueel een gids om je de eerste beginselen van het langlaufen bij te brengen, wij kunnen dit uiteraard van tevoren voor je reserveren.

Langlaufen Pyreneeen: Door het bos over de loipesLanglaufen Pyreneeen: Oefeningen tijdens lesLanglaufen Pyreneeen: lesLanglaufen Pyreneeen: Pisteplan

Langlaufen heet een conditioneel zware sport te zijn, maar doordat je makkelijk je eigen tempo en afstand kunt bepalen, is het toch voor veel mensen toegankelijk. Bovendien is het een prachtige manier om de schoonheid van het Pyrenese winterlandschap te ontdekken.

Wintersport met Chill-Outdoor

Het bijzondere van de plek waar wij zitten is dat je ook in de winter zeer veel verschillende outdoor-activiteiten kunt ondernemen: niet alleen skiën, snowboarden, langlaufen, toerskiën en sneeuwschoenwandelen, maar ook bergwandelen, mountainbiken, rotsklimmen, via ferrata’s en canyoning. Daar komt bij dat het ‘s winters bij ons vaak droog en zonnig is, het merendeel van de dagen kun je gewoon buiten zitten en is het perfect weer om genoemde activiteiten te ondernemen. Spreekt een wintersportvakantie met een mix van deze activiteiten je aan, dan ben je bij ons aan het goede adres. Wil je liever elke dag van 09:00 – 17:00 in de sneeuw zitten, dan raden we je aan een hotelletje in het dichterbij gelegen Benasque of Cerler te zoeken.

Wanneer?

  • November – mei

Tarieven:

  • Materiaalhuur + gebruik loipes: € 20,- per dag
  • Langlaufles per uur: € 40,- (1 of 2 personen), € 9,- (per persoon extra, max. 8 personen)
  • Langlaufcursus (10 uur): € 200,- p.p. (2 personen), € 145,- p.p. (4 personen), € 117,- p.p. (8 personen)

Bekijk de volgende outdoorsport of ga direct naar: Toerskiën, Sneeuwschoenwandelen, Skiën en Snowboarden

Terug