Raften Pyreneeën

Raften is de populairste activiteit hier in de Pyreneeën, omdat er veel varianten mogelijk zijn, ook voor (jonge) kinderen. Je daalt met een grote zespersoons rubberboot een wildstromende rivier af onder leiding van een gids. Je kunt kiezen uit drie verschillende trajecten op de Rio Esera (die door ons dorp stroomt) of één traject op de Rio Ara (die wat verder weg ligt).

Op de Rio Esera kun je van eind maart tot eind oktober raften. Het korte traject is geschikt voor kinderen vanaf 6 jaar, waarbij kinderen vanaf 10 jaar zelf mogen peddelen. Het middelste en het langste traject zijn beiden geschikt voor kinderen vanaf 14 jaar. Raften op de Rio Ara is alleen mogelijk in mei/juni als er voldoende smeltwater in de rivieren zit. De Rio Ara is een graad IV/V-rivier, je moet hier minimaal 18 jaar oud voor zijn.

Raften PyreneeenRaften Pyreneeen: Te water....Raften Pyreneeen: vol door de golvenRaften Pyreneeen: door de Piramides

Voor alle tochten geldt dat je een uitgebreide veiligheidsinstructie krijgt, vervolgens vaar je met een groep van maximaal zes deelnemers per boot onder begeleiding van een gids door prachtige rivierdalen met verschillende stroomversnellingen. De tochten variëren in lengte van anderhalf uur tot een hele dag en zijn uiteraard inclusief alle benodigde materialen (wetsuit, helm, reddingsvest, roeispaan).

Zelf meenemen:

  • Handdoek, zwemkleding
  • Zonnebrand

Wanneer?

  • Maart – oktober

Tarieven:

  • Rio Esera, korte traject (La silla): € 39,- (kinderen 10-13: € 31,-, kinderen onder de 10: € 25,-)
  • Rio Esera, midden traject (Piramides): € 48,- (vanaf 14 jaar)
  • Rio Esera, lange traject incl. pick-nick (Besians): € 78,- (vanaf 14 jaar)
  • Rio Ara: € 52,- (vanaf 18 jaar, alleen mei & juni bij voldoende smeltwater)

Bekijk de volgende outdoorsport of ga direct naar: Canyoning, Hydrospeed, Kajakken, Parapenten

Terug