Skiën Pyreneeën

Skiën in de Spaanse Pyreneeën is anders dan anders. De sfeer is relaxed en nergens hoogbouw te bekennen. Het skigebied dat op ruim drie kwartier rijden van ons dorp Perarrua ligt heet Cerler en telt bijna 80 kilometer aan pistes. Cerler beschikt over moderne, snelle stoeltjesliften en op meer dan de helft van pistes staan sneeuwkanonnen. In Cerler vindt je ook de langste piste van Spanje, een afdaling van de top van de Gallinero helemaal terug het dal in over maar liefst 9 kilometer. Ook zijn er diverse restaurants aan de pistes, waaronder onze favoriet: een klein hamburger-tentje met groot terras bovenaan een stoeltjeslift.

Skien Pyreneeen: Poseren in het zonnetjeSkien Pyreneeen: afdalen naar Cerler 1500Skien Pyreneeen: Uitzicht over de pistes van CerlerSkien Pyreneeen: chillen in de winterzon van Cerler

Een andere goede bijkomstigheid is dat de prijzen voor materiaalhuur, skipassen en met name voor eten & drinken beduidend lager liggen dan aan de Franse zijde of in de Alpen. Wij kunnen ski’s (standaard, medium, hoog & premium), materiaal, skipassen en skiles voor je reserveren, je kunt dit aangeven via het informatieverzoek-formulier.

Het skigebied Cerler opent meestal rond eind november en sluit begin april, de actuele sneeuwcondities kun je hieronder bekijken.

Wintersport met Chill-Outdoor

Het bijzondere van de plek waar wij zitten is dat je ook in de winter zeer veel verschillende outdoor-activiteiten kunt ondernemen: niet alleen skiën, snowboarden, langlaufen, toerskiën en sneeuwschoenwandelen, maar ook bergwandelen, mountainbiken, rotsklimmen, via ferrata’s en canyoning. Daar komt bij dat het ‘s winters bij ons vaak droog en zonnig is, het merendeel van de dagen kun je gewoon buiten zitten en is het perfect weer om genoemde activiteiten te ondernemen. Spreekt een wintersportvakantie met een mix van deze activiteiten je aan, dan ben je bij ons aan het goede adres. Wil je liever elke dag van 09:00 – 17:00 in de sneeuw zitten, dan raden we je aan een hotelletje in het dichterbij gelegen Benasque of Cerler te zoeken.

Wanneer?

  • November – april

Tarieven:

  • Dagpas Cerler: € 39,50
  • Skiles 1 uur: € 40,- (1 pers.), € 45,- (2 pers.), € 50,- (3/4 pers.), € 60,- (5/6 pers.), € 65,- (7/8 pers.)
  • Skiles 3 uur: € 119,- (1 pers.), € 128,- (2 pers.), € 141,- (3/4 pers.), € 145,- (5/6 pers.), € 150 (7/8 pers.)
  • Skisafari: € 254,- (maximaal 6 personen, hele dag)
  • Materiaalhuur (ski’s + schoenen + stokken) standaard: € 20,60 per dag
  • Materiaalhuur (ski’s + schoenen + stokken) medium: € 24,40 per dag
  • Materiaalhuur (ski’s + schoenen + stokken) hoog: € 38,50 per dag
  • Materiaalhuur (ski’s + schoenen + stokken) premium: € 46,50 per dag

Bekijk de volgende outdoorsport of ga direct naar: Snowboarden, Toerskiën, Sneeuwschoenwandelen, Langlaufen

Terug