Sneeuwschoenwandelen Pyreneeën

Sneeuwschoenwandelen op zogenaamde ‘raquetas‘ is bij Spanjaarden populair en er zijn dan ook een hoop plekken in de Pyreneeën waar dit kan. Wij organiseren dit vanuit het Llanos de Hospital, een oud tot hotel omgebouwd kuuroord (dezelfde locatie waar ook het langlaufen plaatsvindt). We kunnen hier materiaal en/of een gids voor je huren en als je alleen even de techniek uitgelegd wilt krijgen, dan kan dat natuurlijk ook.

Sneeuwschoenwandelen Pyreneeen: tocht door het bosSneeuwschoenwandelen PyreneeenSneeuwschoenwandelen Pyreneeen: oefenen bij Llanos del HospitalSneeuwschoenwandelen Pyreneeen: zelf sporen maken

Je kunt sneeuwschoenwandelen op diverse manieren beoefenen, variërend van even een uurtje in de omgeving van het hotel wandelen, tot uitgezette dagtochten, tot begeleide excursies van meerdere dagen, zelfs naar de toppen van 3000-ers. De vier refugios (berghutten) in dit gebied zijn het hele jaar door geopend, speciaal voor sneeuwschoenwandelaars en toerskiërs.

Sneeuwschoenwandelen Pyreneeen: tochten met gids

Wintersport met Chill-Outdoor

Het bijzondere van de plek waar wij zitten is dat je ook in de winter zeer veel verschillende outdoor-activiteiten kunt ondernemen: niet alleen skiën, snowboarden, langlaufen, toerskiën en sneeuwschoenwandelen, maar ook bergwandelen, mountainbiken, rotsklimmen, via ferrata’s en canyoning. Daar komt bij dat het ‘s winters bij ons vaak droog en zonnig is, het merendeel van de dagen kun je gewoon buiten zitten en is het perfect weer om genoemde activiteiten te ondernemen. Spreekt een wintersportvakantie met een mix van deze activiteiten je aan, dan ben je bij ons aan het goede adres. Wil je liever elke dag van 09:00 – 17:00 in de sneeuw zitten, dan raden we je aan een hotelletje in het dichterbij gelegen Benasque of Cerler te zoeken.

Wanneer?

  • November – mei

Tarieven:

  • Huur racquetas + stokken + dagpas: € 20,- (hele dag)
  • Groepstocht met gids: € 20,- (ruim twee uur, incl. materiaal)
  • Dagtocht met gids: € 150,- (1 of 2 pers.), € 60,- p.p. (vanaf 3 pers.)
  • Halve dagtocht met gids: € 100,- (1 of 2 pers.), € 40,- p.p. (vanaf 3 pers.)
  • Topbeklimming (> 3000 meter): € 230,- (1 of 2 pers.)

Bekijk de volgende outdoorsport of ga direct naar: Toerskiën, Skiën, Langlaufen, Snowboarden

Terug