Toerskiën Pyreneeën

Ook zonder skiliften kun je genieten van de winter in de Pyreneeën. Toerskiën kun je hier op verschillende niveaus beoefenen. Een prachtige dagtocht is bijvoorbeeld de route van het hotel Llanos del Hospital naar de Refugio de Renclusa en terug. Maar er zijn ook meerdaagse tochten van hut naar hut zijn mogelijk, want naast de Refugio de Renclusa zijn er nog drie andere bemande refugios in het gebied die ook de gehele winter open zijn. Wil je écht iets zwaars ondernemen, dan kun je zelfs op je toerski’s de pieken van de 3000-ers Aneto en Maladeta bereiken en afdalen….

Toerskien Pyreneeen: routesToerskien Pyreneeen: uitvalsbasis Llanos del HospitalToerskien bij de RenclusaToerskien bij Pico de Alba

Wij kunnen materiaal en gidsen voor je reserveren en je aanmelden voor een één- of meerdaagse cursus toerskiën.

Wintersport met Chill-Outdoor

Het bijzondere van de plek waar wij zitten is dat je ook in de winter zeer veel verschillende outdoor-activiteiten kunt ondernemen: niet alleen skiën, snowboarden, langlaufen, toerskiën en sneeuwschoenwandelen, maar ook bergwandelen, mountainbiken, rotsklimmen, via ferrata’s en canyoning. Daar komt bij dat het ‘s winters bij ons vaak droog en zonnig is, het merendeel van de dagen kun je gewoon buiten zitten en is het perfect weer om genoemde activiteiten te ondernemen. Spreekt een wintersportvakantie met een mix van deze activiteiten je aan, dan ben je bij ons aan het goede adres. Wil je liever elke dag van 09:00 – 17:00 in de sneeuw zitten, dan raden we je aan een hotelletje in het dichterbij gelegen Benasque of Cerler te zoeken.

Wanneer?

  • November – mei

Tarieven:

  • 4-daagse beginnerscursus: € 200,- p.p. (zes personen per groep)
  • 3-daagse beginnerscursus: € 150,- p.p. (zes personen per groep, ervaring met offpiste skiën verplicht)
  • 2-daagse beginnerscursus: € 100,- p.p. (zes personen per groep, ervaring met offpiste skiën verplicht)
  • 5-daagse gevorderdencursus: € 250,- p.p. (zes personen per groep, ruime ervaring met toerskiën verplicht)
  • Topbeklimming (> 3000 meter): € 230,- (1 of 2 pers.), € 90,- p.p. (3 of 4 pers.)

Bekijk de volgende outdoorsport of ga direct naar: Langlaufen, Sneeuwschoenwandelen, Skiën, Snowboarden

Terug