Via ferrata Pyreneeën

Heb je nog geen rotsklim-ervaring, maar lijkt je het leuk om toch gelijk flink wat hoogtemeters te maken? Dan is een via ferrata (ookwel ‘klettersteig‘ genaamd) misschien wat voor je. Een via ferrata is een klimparcours over voorgeslagen treden en kabels (zie de foto’s hieronder). Al onze gasten zijn altijd laaiend enthousiast, ook degenen die het al ‘s eerder gedaan hebben. De vier populairste via ferrata’s bij ons in de buurt zijn die van Sesué, Olvena, Foradada del Toscar en Obarra.

Via Ferrata (Glettersteiger) Pyreneeen: loopbruggetje Via Ferrata (Glettersteiger) Pyreneeen: boven op de top Via Ferrata Olvena 3Via Ferrata van Sorrosal

Het lijkt simpel, zo’n voorgeslagen route, maar onderschat ‘t niet. Soms moet je ingewikkelde manoeuvres maken om bij de volgende trede te komen en ook de hoogteverschillen kunnen je soms behoorlijk parten spelen. De via ferrata van Obarra is recent aangelegd en is de pittigste in de wijde omtrek. Alleen voor mensen mét via ferrata-ervaring en zónder hoogtevrees!

Via Ferrata Olvena 5 Via Ferrata Foradada 2 Via Ferrata Olvena 2 Via Ferrata Foradada 1

Wanneer?

  • Hele jaar door

Tarieven:

  • Via Ferrata niveau 1: vanaf € 45,- p.p., incl. materiaal (vanaf 8 jaar)
  • Via Ferrata niveau 2: vanaf € 60,- p.p., incl. materiaal (vanaf 14 jaar en min. 1m60 lengte)
  • Via Ferrata niveau 3: vanaf € 90,- p.p., incl. materiaal (vanaf 18 jaar, via ferrata-ervaring vereist, max. 2 deelnemers per gids)

Bekijk de volgende outdoorsport of ga direct naar: Rotsklimmen, Bergbeklimmen, Bergwandelen, Mountainbiken, Parapenten

Terug