Voorbeeld-week zomer

“Na een prachtige autorit vanuit Reus (iets onder Barcelona) kwamen we op zondagmiddag aan bij het Chill-Outdoor Café in Perarrua, een klein dorpje in de uitlopers van de Spaanse Pyreneeën. Gastheer en -vrouw Jochum en Judith stonden ons al op te wachten en onder het genot van een glaasje cava en wat tapas namen we plaats op het zonovergoten terras. Na even lekker gerelaxt te hebben, werden we naar onze accommodatie gebracht. Daar hebben we ons geïnstalleerd en vervolgens de omgeving verkend, o.a. gewandeld naar El Mon, de verdedigingstoren die uittorent boven Perarrua.

‘s Avonds namen we met Jochum uitgebreid het weekprogramma dat al direct de volgende ochtend van start ging: een kajaktocht van drie uur in de buurt van het dorpje Campo met een aantal spectaculaire stroomversnellingen. ‘s Middags lunchten we aan de rivier en daarna reden we naar het nabijgelegen stadje Graus om daar een terrasje te pakken en wat rond te kijken. Die avond deden we ons in het Chill-Outdoor Café tegoed aan een mooi driegangendiner, waarvan het hoofdgerecht bestond uit een reusachtige pan paella die de Spaanse kokkin voor ons had klaargemaakt. 

Bergwandelen Pyreneeen: Portillon de Benasque, Fr.-Sp. grensDinsdag stonden we vroeg op voor de beklimming van de Salvaguardia. We moesten een uurtje rijden naar het Parque Natural Posets – Maladeta, alwaar we de auto parkeerden en onze veldflessen vulden bij een bron. De Salvaguardia is bijna 3000 meter hoog en ligt op de Frans – Spaanse grens. Het was helder weer, dus we hadden vanaf de top die we na ruim vier uur bereikten, echt waanzinnige vergezichten. Die avond waren we allemaal redelijk moe, dus na een paar lekkere hapjes en wijntjes op het terras lagen de meesten voor 23:00 in hun bed. 

Woensdag uitgeslapen, boekje gelezen in de zon en ‘s middag geraft op het schuimende water van de Rio Esera. Deze rivier stroomt door Perarrua, maar het vertrekpunt lag een kwartiertje rijden stroomopwaarts. We zaten met z’n zessen in de boot en de gids genoot duidelijk van het enthousiasme van z’n bemanning. In de namiddag keerden we terug naar het dorp, alwaar na wat geroep over en weer nog een spontaan potje voetbal ontstond tegen wat lokale Spanjaarden. Direct naast het voetbalveld stak onze gastheer de BBQ aan en even later dwong de geur van de in knoflook gemarineerde gambaspiezen ons de wedstrijd tijdelijk te staken…. 

Canyoning Pyreneeen: Sprongetje in het diepe....De donderdag was weer een lange dag met een stevige canyoning-tocht in de Barbaruens-canyon. Voor degenen die dat niet kennen: canyoning is in een wetsuit en met een klimgordel afdalen langs een rivier. Springen, glijden, klauteren, zwemmen en abseilen, het zat er allemaal in. ‘s Avonds tijdens het wederom riante diner wisselden we sterke verhalen uit over wie de meeste heldhaftige sprong had gemaakt in het soms toch best wel koude water. 

Vrijdag was principe een relax-dag: lekker chillen bij de cocktailbar aan het Lago Barasona, het stuwmeer van Graus. Een aantal liefhebbers waaronder wijzelf deden van tevoren nog wel even een mooie mountainbiketrip van anderhalf uur over de bergkam bij het nabijgelegen dorp Besians.

Tsja, en daarna zat het er alweer op. Zaterdagochtend hebben we nog uitgebreid gebruncht en tegen het middaguur vertrokken we uit Perarrua richting Reus. Het was een geweldige week die helaas te snel om was. Absoluut voor herhaling vatbaar!”

Op deze voorbeeld-week zijn uiteraard vele variaties mogelijk: extra outdoor-activiteiten boeken, de periode verlengen of verkorten, meerdaagse trainingen of cursussen volgen, een wijnmaker bezoeken in de beroemde Somontano-streek, Spaanse taallessen volgen of een kuuroord bezoeken.

In de Spaanse Pyreneeën zijn het hele jaar door diverse chill & outdoor activiteiten mogelijk. Bekijk de overzichten op Chill en Outdoor.

Terug