Bergwandelen

Bergwandelen in de Spaanse Pyreneeën is een geweldige belevenis. Ruig, puur, ongerept, afwisselend en wonderschoon. Of je nu een relaxte wandeling van twee uur door de glooiende uitlopers van de Pyreneeën wilt maken of juist een uitdagende hike met veel hoogtemeters in het hooggebergte, alles is hier mogelijk. Bergwandelen kan bij ons het hele jaar door, ook in het najaar en de winter zijn er volop prachtige routes mogelijk.

Bergwandelen Pyreneeen
Bergwandelen Pyreneeen
Bergwandelen Aguilar

Vanuit onze uitvalsbasis Perarrua starten diverse routes, variërend in lengte en moeilijkheidsgraad. Voorbeelden van routes direct vanuit ons dorp zijn het 'rondje La Corona' en de PR HU-49, een 'Pequeño Recorrido' (kleine wandeling) die je leidt langs zuivere bronnen, verlaten dorpen, weidse vergezichten en El Mon, het 1000 jaar oude fort bovenaan ons dorp dat is gebouwd ter verdediging tegen de Moren.

Ook in het nabijgelegen Parque Natural Posets - Maladeta kun je fantastische ééndaagse wandeltochten maken. Sommigen daarvan kun je prima op eigen gelegenheid ondernemen, voor andere routes raden we je aan onder begeleiding van een gids te lopen. Van alle routes hebben we zowel wandelkaarten als GPS-tracks beschikbaar en we kunnen je er in ons Chill-Outdoor Café uitgebreid over vertellen.

Eén van de wandelingen die onze gasten vaak ondernemen is de beklimming van de Salvaguardia in het Parque Natural Posets - Maladeta. Een geweldige tocht, waarbij je zo'n 1000 hoogtemeters overbrugt. De top is ruim 2700 meter hoog en ligt op de grens van Spanje en Frankrijk. Bekijk hieronder het 360-graden uitzicht vanaf de Salvaguardia:

Wandelpakketten

Ben je op zoek naar een echte wandelvakantie met iedere dag een afwisselende tocht, afgestemd op je eigen niveau en gewenst aantal wandeluren per dag? Dan kun je kiezen uit een meerdaagse huttentocht in het hooggebergte, een standplaatstocht vanuit ons dorp Perarrua en een trektocht en een standplaatstocht in de Sierra de Guara.

Wandelen Estos

Huttentocht Pyreneeen

Schitterende vierdaagse huttentocht om de Pico de Posets in het Parque Natural Posets – Maladeta. In dit adembenemende natuurpark verblijf je in drie verschillende berghutten en na afloop kun je bijkomen in een gezellig hostal bij de start/finish van de tocht.

Lees meer

Omgeving Perarrua

Klaverbladtocht Perarrua

Je maakt vijf prachtige dagtochten in de buurt van ons dorp Perarrua. Lengte en zwaarte stellen we in onderling overleg vast. Je verblijft in één van onze twee pensions op basis van 'volpension+'.

Lees meer

Bergwandelen Sierra de Guara

Standplaatstocht Sierra de Guara

Deze standplaatstocht vanuit drie verschillende dorpen laat je kennismaken met de highlights van de Sierra de Guara, een nationaal park net ten zuiden van de Pyreneeen.

Lees meer

Bergwandelen Sierra de Guara

Trektocht Sierra de Guara

Deze uitdagende trektocht door het hart van de Sierra de Guara is bij uitstek geschikt voor ervaren wandelaars die niet terugdeinzen voor meer dan 1000 hoogtemeters per dag.

Lees meer

Informatie

 • Gebruik van GPS-ontvanger incl. routes: € 5,- per dag
 • Berggids: vanaf € 35,- p.p. per dag (vanaf 3 personen)
 • N.v.t.
 • N.v.t.
 • Voldoende te drinken
 • Geschikte wandelschoenen met een goed profiel
 • Waterdichte en warme bovenkleding
 • Zonnebrand en/of beschermende kleding
 • Mobiele telefoon met telefoonnummer Chill-Outdoor
 • (Bij overnachten in berghut): Lidmaatschapskaart NKBV
 • (Bij overnachten in berghut): Lakenzak
 • Laaggebergte: het hele jaar door
 • Hooggebergte: eind juni - eind september
 • Bergwandelen is mogelijk vanaf 5/6 jaar
 • Meerdaagse tochten vanaf 10 jaar, bij voorkeur al met ervaring

Wil je graag meer informatie over een verblijf bij ons stuur dan een informatieverzoek

Bekijk onze andere outdoor-activiteiten

Lees hoe je ons het gemakkelijkst kunt bereiken

TOP