Huttentocht Pyreneeën

Op nog geen uur rijden van ons dorp Perarrua ligt het prachtige Parque Natural Posets - Maladeta. In dit adembenemende natuurpark zijn veel bemande en onbemande refugios (berghutten). Een deel hiervan is  zelfs het hele jaar door open. Dit decor leent zich perfect voor een meerdaagse huttentocht.

Huttentocht Pyreneeen
Bergwandelen Pyreneeen

Dé huttentocht van dit gebied is de trektocht om de Pico de Posets. Dit is met 3375 meter de één na hoogste berg van de Pyreneeën. Deze wandeltocht is geschikt voor geoefende bergwandelaars met een goede conditie. Kinderen vanaf 10 jaar kunnen aan deze tocht deelnemen, mits ze al enige bergwandelervaring hebben. Ook belangrijk is dat ze niet na een paar uur verveeld raken. Tot begin juli en vanaf half september kan er sneeuw op de route liggen. In dat geval raden we aan wandelstokken en/of sneeuwschoenen mee te nemen.

Accommodaties & maaltijden

Deze huttentocht beslaat vier wandeldagen en je overnacht in drie verschillende berghutten. Na de 4e wandeldag overnacht je in een comfortabel hostal dat aan de voet van de route ligt. Eventueel kun je hier ook de nacht vóór aanvang van de tocht logeren.

De drie berghutten zijn sober ingericht, maar hebben karakter en zijn prachtig gelegen. Je overnacht in slaapzalen. Ontbijten en avondeten doe je gezamenlijk met de andere gasten aan lange tafels. In het hostal zijn de kamers wat comfortabeler. Ze beschikken over twee-, drie- en vierpersoonskamers met eigen douche/toilet.

Programma huttentocht

De eerste dag is relatief relaxed, de 2e dag wat zwaarder en met name de 3e en 4e dag zijn pittig.

 • 1e dag: Benasque - Refugio de Estós
  Je start vanaf de parkeerplaats op 1350 meter net boven het plaatsje Benasque. Je loopt deze dag naar de Estós-hut op 1950 meter. Er zijn twee varianten mogelijk van +/- 2,5 uur of +/- 3,5 uur. Rond het middaguur beginnen met lopen is dus meestal vroeg genoeg.
 • 2e dag: Refugio de Estós - Refugio de Biadós
  Vanuit de Estós-hut stijg je verder naar een pas op ongeveer 2600 meter. Daarna een lange geleidelijk afdaling naar de Biadós-hut op 1750 meter. Totale wandeling 5,5 a 6,5 uur. Deze hut is iets comfortabeler en gezelliger dan de andere twee hutten.
 • 3e dag: Refugio de Biadós - Refugio de Angel Orús
  Koninginne-etappe van deze huttentocht. Lang stuk stijgen tot bijna 3000 meter. Met name het laatste deel van de klim is pittig. Daarna afdaling naar de Ángel Orús-hut op 2150 meter. Totale wandeling 7 a 8 uur.
 • 4e dag: Refugio de Angel Orús - Benasque
  Stevige klim naar ruim 2700 meter. Daarna schitterende, maar lange afdaling langs bergmeertjes en later een dichtbegroeid stuk bos. Totale wandeling 7 a 8 uur. De laatste 20 minuten overlappen met de start van de tocht, waarna je weer terug bent op de parkeerplaats. Deze parkeerplaats ligt op vijf minuten lopen van het hostal waar je de laatste nacht verblijft.

Varianten

Je kunt deze dag laatste eventueel ook inkorten door vanuit de Ángel Orús-hut af te dalen naar het dorp Eriste. In Eriste kun je dan een bus of een taxi pakken (10 min.) naar de plek waar je auto geparkeerd staat. Ook bestaat de mogelijkheid om na dag 2 weer terug te wandelen via de Refugio de Estós. Dan is de tocht minder zwaar en geschikt voor kids vanaf 7/8 jaar. Tot slot kun je er ook voor kiezen om alleen op en neer naar de Refugio de Estós te lopen via twee verschillende routes en dus maar één nacht te overnachten. Deze variant is geschikt voor kinderen vanaf 5/6 jaar en voor mensen die willen kennismaken met wandelen in de bergen.

Huttentocht
Huttentocht Pyreneeen

Periode

De beste periode voor de huttentocht is half juli - eind september. Vroeger of later in het seizoen kan ook, maar er is dan meer kans op sneeuw op de route (voorseizoen) of slechter weer (naseizoen). Vóór 1 juni of na 1 november kun je de huttentocht niet meer boeken.

Tarieven

 • Hoogseizoen: € 315,- pp (startdatum 5 juli - 31 augustus)
 • Laagseizoen: € 295,- pp (overige maanden)
 • Kinderen jonger dan 14 jaar: € 20,- korting
 • NKBV-leden: volwassenen € 20,- korting / kinderen jonger dan 14 jaar € 15,- korting
Inbegrepen
 • Drie overnachtingen in drie verschillende berghutten
 • Eén overnachting in het pension op basis van een tweepersoonskamer
 • Vier keer ontbijt, drie keer lunchpakket, vier keer avondeten
 • Informatiebrief met paklijst
 • GPX-track van de route
Optioneel
 • Extra overnachting pension op basis van volpension: € 75,-, kinderen jonger dan 14 jaar: € 70,-
 • Extra overnachting berghut op basis van volpension: € 65,-, kinderen jonger dan 14 jaar: € 60,-
 • Shuttletransport van en naar Barcelona/Reus/Zaragoza Airport: vanaf € 85,- pp (minimaal 6 pers.)

Informatiebrief

Na ontvangst van je aanbetaling, ontvang je een informatiebrief met alle informatie die je nodigt hebt om je goed op deze huttentocht voor te bereiden. Hou er in ieder geval rekening mee dat een lakenzak verplicht is in alle hutten en dat je alleen in de derde hut kunt pinnen.

Berghut

Verzekeren

Ben je lid van de Nederlandse Klim- en Bergsport Vereniging (NKBV)? Dan krijg je een aanzienlijke korting op zowel de overnachtingen als de maaltijden. Ook kinderen onder de 14 jaar krijgen korting. Het NKBV-lidmaatschap is ook interessant vanwege de zeer complete doorlopende reisverzekering die ze aanbieden. Vrijwel alle outdoorsporten worden hiermee gedekt.

Hun doorlopende reisverzekering in combinatie met een (verplicht) individueel lidmaatschap is goedkoper dan de meeste commerciële reisverzekeringen en geeft de meest uitgebreide dekking. Voor € 29,75 per jaar sluit je als NKBV-lid deze reisverzekering af. De NKBV-reisverzekering geeft dekking voor al je klim- en bergsportactiviteiten, watersport, canyoning, in- & outdoor-, ski-, duik- en andersoortige vakantieactiviteiten over de gehele wereld.

Als NKBV-lid ondersteun je het onderhoud aan berg- en klimgebieden. Daarnaast ontvang je 5x per jaar gratis Hoogtelijn, het klim- en bergsporttijdschrift van de NKBV. Ook krijg je tot 50% korting in meer dan 1200 berghutten in Europa en 10% korting bij outdoorwinkel Bever.

Via deze link kun je je aanmelden bij de NKBV. Ook kun je hier de doorlopende reisverzekering voor jezelf en eventueel je gezinsleden afsluiten. Doe dit vóór dat je bij ons reserveert, zodat je direct van de geboden korting gebruik kunt maken.

Weblog

VIEW ALL

Wil je graag meer informatie over een verblijf bij ons? Stuur ons dan een informatieverzoek

Informatie over ons dorp Perarrua & omgeving

Lees hier hoe je ons het gemakkelijkst kunt bereiken

TOP