Parapenten

De Spaanse Pyreneeën staan bekend om de uitstekende mogelijkheden voor parapenten (ook wel: paragliden). Het dorpje Castejon de Sos, op ruim een half uur rijden van ons dorp Perarrua, is het 'parapente-mekka' van de Pyreneeën. Parapenten is een soort parachutespringen, maar dan vanaf een berg i.p.v. vanuit een vliegtuig. Voor het maken van een zelfstandige vlucht met een parapente moet je eerst een cursus doorlopen, maar voor een duosprong met instructeur heb je geen ervaring nodig. Parapenten is ook geschikt voor kinderen, dit is mogelijk vanaf 30 kilo lichaamsgewicht.

Vanuit Castejon de Sos word je met een busje omhoog gebracht naar het vertrekpunt. Hoogte en locatie worden gekozen aan de hand van de weersomstandigheden. Nadat je parapente is klaargelegd en vastgemaakt aan jou en de instructeur ren je samen een paar korte passen, waarna de parapente jullie optilt. Afhankelijk van de thermiek maak je een vlucht van twintig tot dertig minuten, waarna je landt in een weiland vlakbij Castejon de Sos.

Parapenten Pyreneeen
Parapenten Pyreneeen
Parapenten Pyreneeen

Je vliegt geheel geluidloos over het grillige berglandschap met uitzicht op de besneeuwde toppen van het hooggebergte, het is adembenemend mooi! Je instructeur heeft een camera bij zich op een selfie stick, waardoor hij foto's en films kan maken waar jullie zelf opstaan. Na afloop kun je de foto's en films bekijken en beslissen of je ze wilt kopen.

Meerdaagse parapentecursus

Parapenten Pyreneeen

Parapentecursus

Wil je zelfstandig leren vliegen, dan kun je een twee- of vijfdaagse parapentecursus doen, waarbij je één of meerdere zelfstandige vluchten maakt. Via radiocontact laat je instructeur je oefeningen doen in de lucht en begeleidt je bij de landing. Een cursus begint echter met oefenen op de startheuvel en ook is er......

Lees meer

Om het samen te vatten: rock ’n roll. Als je een cursus paragliding, een 2-daagse opleiding wildwaterkayak, een trip naar Barcelona en een canyoningavontuur in vijf dagen wil knijpen, heb je je adrenalineshot wel gehad. Gecombineerd met de goede zorgen van Jochum & co, was het een topvakantie!

Luc & Kurt

Speedriding

In de winter kun je ook vliegen, maar uiteraard wel met warme kleren aan. Ligt er te veel sneeuw om je omhoog te brengen, dan kun je vanuit het nabijgelegen skigebied een vlucht maken. Ook kun je daar als ervaren skiër leren speedriden (zie filmpje hieronder). Dat is skiën met een kleine parapente op je rug, waardoor je enorme sprongen kunt maken.

Informatie

 • Duosprong parapenten vanaf startpunt Liri (1350 meter hoogteverschil, 25/30 min. in de lucht): € 100,-
 • Gediplomeerde, Engelssprekende begeleiding (1 op 1)
 • Alle benodigde materialen
 • Transport vanaf het parapentebedrijf naar het startpunt van je vlucht
 • Foto- & videoreportage van je vlucht: € 20,-
 • Stevige, bij voorkeur hoge, wandelschoenen
 • Zonnebrand
 • Een duosprong parapenten kan het hele jaar door
 • 's Winters vlieg je vanuit het skigebied, 's zomers vanaf de Gallinero (1350 hoogtemeters tussen start en landing)
 • In het voor- en naseizoen moet je soms i.v.m. de aanwezigheid van sneeuw op de route vanaf een iets lager punt starten
 • Een duosprong parapenten is niet leeftijdsgebonden, maar wél gewichtsgebonden
 • Het minimale gewicht voor een duosprong is 30 kg. (alleen om 09:00 en 19:00)
 • Midden op de dag (11:00, 13:00, 15:00 en 17:00) is er meestal sterkere thermiek en is het minimale gewicht 40 kg.
 • Voor een parapentecursus is de minimumleeftijd 16 jaar
Parapenten Pyreneeen
Parapenten Pyreneeen
Parapenten Pyreneeen

Wil je graag meer informatie over een verblijf bij ons? Stuur ons dan een informatieverzoek

Bekijk onze andere outdoor-activiteiten

Lees hier hoe je ons het gemakkelijkst kunt bereiken

TOP