Verlaten dorpen

In de jaren ’60 zijn veel Spanjaarden vanuit de dorpen naar de steden vertrokken. Gevolg is dat alleen al in onze regio Aragon meer dan 600 compleet verlaten dorpen zijn. Deze dorpen liggen over het algemeen afgelegen en zijn meestal alleen te voet of per mountainbike te bereiken. Vaak zijn de dorpen nog helemaal intact, soms staat zelfs een deel van het huisraad er nog in.

Verlaten huis Ribagorza
Bergwandelen Aguilar
Verlaten huis

Een bezoek aan een verlaten dorp is absoluut de moeite waard. Wel raden we je aan voorzichtig te zijn met het betreden van de huizen. Deze huizen worden namelijk niet onderhouden en zeker als de daken kapot zijn, vergaat alles snel en ontstaat er instortingsgevaar.

Wil je een verlaten dorp bezoeken, informeer dan bij ons naar de mogelijkheden. We beschikken over mooie wandel- en mountainbikeroutes die langs dit soort dorpen lopen, vaak vormen ze een uitstekende picknickplek.

Dag Shang Kagyü

Soms zijn er ook ontwikkelingen die verlaten dorpen weer nieuw leven in blazen. Een mooi voorbeeld hiervan is het dorp Panillo, dat zo goed als verlaten was. De Dag Shang Kagyü, het grootste boeddhistische tempelcomplex van Spanje, is gebouwd in de jaren '80 en ligt vlakbij Panillo. Sinds de komst van de tempel, is Panillo ook weer opgeleefd. Je kunt het tempelcomplex altijd bezoeken, wil je ook binnen kijken en/of een meditatie-sessie bijwonen, hou er dan rekening mee dat ze geopend zijn van 07:00 – 19:00 en op woensdag gesloten zijn.

Je kunt vanuit ons dorp Perarrua wandelend of met een mountainbike via een mooie binnendoor-route bij de Dag Shang Kagyü-tempel komen. Je komt dan onder meer langs het (verlaten) dorp Arues en langs Ejep.

Boeddhistische tempel
Tempel mountainbiken

Wil je graag meer informatie over een verblijf bij ons? Stuur ons dan een informatieverzoek

Informatie over ons dorp Perarrua & omgeving

Lees hier hoe je ons het gemakkelijkst kunt bereiken

TOP