Voor wie?

Lekker genieten van een actieve vakantie, waarbij alles tot in de puntjes geregeld is. Als dit je aanspreekt, bieden wij de perfecte formule. Overdag geniet je van één van de vele wandel– of MTB-tochten of onderneem je één van de diverse andere outdoor-activiteiten. Wil je lekker rustig aan doen? Dan kun je gaan wijnproeven bij een van onze huisbodega's of een bezoek  brengen aan het prachtige Plaza Mayor in het nabijgelegen Graus. Ook roofvogels en gieren spotten bij de Peña Montanesa of gewoon lekker met een boek aan de rivier of op ons terras zitten zijn goede opties!

Als je in ons ons dorp Perarrua verblijft, staat ’s avonds de borrel klaar in ons Chill-Outdoor Café. Als je buiten Perarrua verblijft, kun je hier uiteraard ook af en toe langskomen. In het Chill-Outdoor Cafe zijn gastheer- en vrouw Jochum & Judith aanwezig om je te informeren over alle mogelijke activiteiten. Ook kunnen zij een toelichting geven op routekaarten en gpx-tracks en reserveringen voor je maken.

Je kunt bij ons terecht met je kinderen, met je partner, met vrienden of zelfstandig. Ook bieden we maatwerk-arrangementen voor bv. wandel-, MTB- & fietsclubs, bedrijfsuitjes en coachreizen. Bekijk hieronder de uitleg bij je gewenste groepssamenstelling:

Bedrijfsuitje

Gezinsvakanties

Voor gezinnen met kinderen valt bij ons in de Pyreneeën ontzettend veel te beleven. De meeste outdoor activiteiten zijn geschikt om met het hele gezin te ondernemen. Denk bijvoorbeeld aan raften, mountainbiken via ferrata en kajakken. Ook bergwandelen (zowel ééndaagse wandeltochten als een meerdaagse huttentocht) zijn goed mogelijk. Ook sommige canyons zijn al geschikt voor kinderen vanaf 6 jaar. Een duosprong parapenten is mogelijk vanaf een lichaamsgewicht van 30 kg.

Daarnaast kunnen jongere kids in Perarrua lekker dammen bouwen in een beekje of bv. fossielen zoeken. Ook zwemmen in de rivier of in het stuwmeer van Graus of door verlaten dorpen struinen zijn altijd een succes. En de ervaring is dat je hier heel makkelijk nieuwe vriendjes en vriendinnetjes maakt. Alle genoemde activiteiten zijn mogelijk in zowel de mei-, de zomer- als de herfstvakantie.

Eén oudergezinnen

Ben je van plan om als ouder alleen met je kind(eren) op vakantie te gaan? Of organiseer je een ‘vader-zoon-weekend’ of een ‘moeder-dochter-week’? Dan is het ideaal als je overdag wat leuks met ze kunt ondernemen, maar dat je ’s avonds ook andere volwassenen in de buurt hebt om de dag mee door te nemen en een glas wijn te drinken.

Bijkomend voordeel is dat je niet hoeft na te denken over boodschappen doen of koken en dat de aanwezige kinderen zich met elkaar vermaken.

Zie verder de info onder Gezinsvakanties.

Stellen

Van de 2e week juli t/m de 3e week augustus bestaan onze gasten voornamelijk uit gezinnen met kinderen. Dat is ook een relatief drukke periode hier in deze streek. In de overige weken is het echter heerlijk rustig en heb je soms het idee dat je het hele gebied voor jezelf hebt.

Ben je dus in de gelegenheid om buiten het hoogseizoen te komen? Dan raden we je dat zeker aan. Niet alleen is het rustiger, ook is het wat minder heet en liggen de tarieven lager.

Alleenreizendenweek

Vind je het fijn om alleen te reizen, maar hou je wel van gezelligheid en sportieve uitdagingen? Kom dan van zaterdag 8 juni tot zaterdag 15 juni 2019 naar ons dorp Perarrua in de Spaanse Pyreneeën om te genieten van verschillende gave outdoorsporten, de authentieke Noord-Spaanse keuken en goed gezelschap.

Samen outdoor activiteiten ondernemen en daarna lekker met elkaar eten, borrelen en nakletsen is de beste en leukste manier om ontspannen van je vakantie te genieten en nieuwe mensen te leren kennen. Je hebt alle vrijheid en ruimte voor jezelf die je wilt, gecombineerd met de gezelligheid van een groep.

Accommodaties

Je kunt bij ons kiezen uit een drietal accommodaties:

 • Het casa rural met acht nieuwe, strakke kamers en een gemeenschappelijke tuin
 • Het boutique pension met zes prachtige, sprookjesachtige kamers
 • Het vakantiehuis, een fraai gerenoveerd dorpshuis met zeven slaapkamers en drie badkamers

Wielrennen PyreneeenIn alle accommodaties beschik je over een eigen kamer. Wil je een kamer delen? Dat kan ook, je krijgt dan korting op de genoemde tarieven. In het casa rural en het pension beschikt iedere kamer over een eigen douche/toilet, in het vakantiehuis zijn drie badkamers beschikbaar voor zeven kamers. Alle informatie over onze accommodaties kun je nalezen op onze reisaanbod-pagina.

Maaltijden

Alle maaltijden vinden plaats in ons Chill-Outdoor Café dat op steenworpafstand ligt van alle drie de accommodaties. ’s Ochtends staat hier een uitgebreid ontbijtbuffet voor je klaar en kun je je eigen lunchpakket samenstellen waarop je de dag denkt door te kunnen komen. ’s Avonds serveren we een iedere dag wisselend Spaans driegangenmenu. Alle drankjes bij de maaltijden zijn inbegrepen, o.a.:

 • versgezette cappuccino’s bij het ontbijt
 • blikjes fris en flesjes water bij het lunchpakket
 • onze overheerlijke huiswijn, bronwater, thee/koffie bij het diner

Activiteiten

Het activiteitenprogramma is geheel vrijblijvend, je hoeft dus nergens verplicht aan mee te doen. Wel raden we iedereen aan op de eerste dag mee te gaan raften. Dit is een superleuke en laagdrempelige activiteit waarbij je elkaar direct goed leert kennen. Wat deze week verder in ieder geval op het programma staat, is canyoning, bergwandelen, via ferrata, een wijnproeverij op een bodega en een picknick bij de 1000 jaar oude verdedigingstoren El Mon. Daarnaast zijn er nog optionele activiteiten zoals parapenten, MTB-en, kajakken en hydrospeed. Uiteraard kun je bij ons ook lekker relaxen, zie onze Chill-pagina voor alle mogelijkheden.

Bereikbaarheid

Je kunt ons bereiken door vanuit Amsterdam, Rotterdam/Den Haag of Eindhoven naar Barcelona of Reus te vliegen. Retourvluchten zijn zelden duurder dan € 150,-, maar onder de € 100,- is ook zeker mogelijk. Voor de genoemde data (8 en 15 juni) zijn momenteel in ieder geval de volgende opties beschikbaar:

 • Transavia: Amsterdam, Rotterdam en Eindhoven naar Barcelona en Reus (net onder Barcelona)
 • RyanAir: Eindhoven naar Reus (net onder Barcelona)
 • Vueling: Amsterdam en Eindhoven naar Barcelona

Vervolgens kun je een huurauto, bus of taxibusje naar ons dorp Perarrua nemen. Huurauto’s zijn begin juni over het algemeen zeer voordelig geprijsd (vaak minder dan € 15,- per dag) en wij kunnen bemiddelen in het delen ervan. Voordeel is dat je dan ter plekke over eigen vervoer beschikt, ons dorpje ligt redelijk afgelegen.

Andere opties zijn de bus nemen vanaf busstation Barcelona Sants via Barbastro naar Perarrua (1x overstappen), je moet dan wel behoorlijk vroeg op Barcelona Airport aankomen om de overstap te kunnen maken. Vanaf Reus is deze optie niet mogelijk. Een taxibusje is een goede optie vanaf zo'n zes personen, reken dan op zo'n € 85,- retour per persoon. Bij voldoende belangstelling zorgen wij dat er taxi's klaarstaan en zo efficiënt mogelijk gevuld worden. Kijk voor meer info over hoe je ons kunt bereiken op onze Route-pagina.

Tarieven

De kosten voor deze geheel verzorgde week bedragen:

 • € 560,- als je verblijft in het casa rural
 • € 625,- als je verblijft in het boutique pension
 • € 545,- als je verblijft in het vakantiehuis

Genoemde bedragen zijn op basis van zeven overnachtingen in een éénpersoonskamer en incl. alle maaltijden en bijbehorende drankjes, maar exclusief de genoemde activiteiten en vervoer naar ons toe. Vind je het gezellig om een kamer te delen? Dan krijg je € 50,- korting op bovenstaande prijzen. Bed- en badlinnen, eindschoonmaak en toeristenbelasting zijn trouwens gewoon inbegrepen en we doen niet aan reserveringskosten.

De kosten voor de activiteiten bedragen gemiddeld zo’n € 45,- a € 55,-. Bergwandelen en MTB-en zijn goedkoper, parapenten duurder. Alle activiteiten zijn zowel geschikt voor beginners als ervaren outdoorsporters. Je hoeft niet topfit te zijn, maar een redelijke basisconditie maakt 't allemaal wel net wat makkelijker. Meer informatie over alle activiteiten en bijbehorende kosten kun je nalezen op onze Outdoor-pagina.

De reis gaat door vanaf zes deelnemers, de minimumleeftijd bedraagt 25 jaar.

Heb je interesse? Laat het ons weten via een informatieverzoek. Vermeld daarin je leeftijd, je voorkeursaccommodatie, of je een kamer wilt delen en, als je dat al weet, welke activiteiten je graag zou willen ondernemen. Ook is het handig als je vermeld hoe je naar ons toe wilt reizen en of je een huurauto/taxi zou willen delen. Wil je eerst even bellen? Bel dan met Jochum op +34 619475516.

Groepen

Erop uit met je wandelclub, je fietsgroep, je oude roeimaten, je bruiloft, je tennisteam, je vroegere studiegenoten, je skivrienden. Het is altijd weer een uitdaging om een geschikte groepsaccommodatie te vinden op een plek waar ook nog wat avontuurlijks te doen is. Hier in de Spaanse Pyreneeën bieden wij die plek en we kunnen de gewenste chill- & outdoor-activiteiten helemaal afstemmen op de wensen van de groep.

Een week lang mountainbiken of kajakken? Of toch ook lekker wijnproeven in een bodega en relaxen in de zoutbaden van Naval? Laat ons je wensen weten en we maken een compleet uitgewerkt voorstel voor je.

Aangezien we een officiële reisorganisatie zijn, kunnen we compleet verzorgde pakketreizen aanbieden. We werken samen met diverse hotels en pensions in de Centraal Spaanse Pyreneeën met een capaciteit tot zelfs 150 personen. Ook verzorgen we groepsvervoer per bus of per taxi vanaf de vliegvelden van Girona, Barcelona, Reus en Zarazoga.

Speciaal voor mountainbike-, wielren- en wandelgroepen hebben we diverse arrangementen ontwikkeld, waarbij je kunt kiezen uit verschillende niveaus en lengtes.

Bedrijfsuitjes

Plannen voor het vieren van het 10-jarig bestaan van je bedrijf of juist een nieuw team samengesteld? Niets is beter voor de teamgeest dan een sportief bedrijfsuitje. Overdag actief met elkaar bezig zijn in de natuur en vervolgens samen nagenieten op het terras onder het genot van Spaanse tapas en gekoelde dranken.

Zijn er speciale wensen met betrekking tot bijvoorbeeld teambuilding of coaching? Dan kunnen we in overleg bepaalde outdoor activiteiten daar speciaal op inrichten. Ook beschikken we over een grote zaal boven ons Chill-Outdoor Café waar je kunt vergaderen, workshops leiden of een presentatie geven.

Wandelcoachreis

Je weet nooit wanneer, het kan elk moment gebeuren. Maar het gebeurt niet elk moment, je weet nooit wanneer. Je moet eerst langs vele deuren, voordat je de sleutel kent.

DE DIJK
Je weet nooit wanneer

 


Tijdens deze reis sta je stil bij jouw verhaal in dit leven. Wat heeft het je gebracht en hoe wil je ermee verder?

Hoe vaak stuit jij in je leven op een bron van wijsheid die je voor de rest van je leven kunt benutten? Wellicht vaker dan je zelf bewust bent. We kijken zelden naar ons eigen levensverhaal, met herkenbare en terugkerende patronen erin.

Joseph Campbell

Joseph Campbell geeft in zijn boek The Hero with the thousand Faces inzicht in de wijze waarop verhalen zijn opgebouwd. Deze principes voor verhaalopbouw kunnen ook behulpzaam zijn bij de persoonlijke ontwikkeling van mensen. Ieder mensenleven kun je immers beschouwen als een verhaal. Onze levensverhalen kennen veel overeenkomsten met de Reis van de Held zoals Campbell die uiteenzet. De Reis helpt ons om ons te realiseren wat we ten diepste willen en wijst de weg naar een zinvolle bestemming. We leren ons eigen verhaal te ordenen en waardevolle plannen te maken voor de toekomst.

Wandelcoachen

de reisTijdens tochten van gemiddeld 17 km per dag met 500 à 1000 hoogtemeters zijn coaches Sanne de Waal en Arjen Okx je reisgenoten voor het vertellen van je eigen verhaal. Routeplanners die herkenbare, menselijke en universele waarden en waarheden behandelen. Chill-Outdoor faciliteert de reis: transport vanaf Barcelona Airport, mooie accommodaties, lekker eten & drinken en gevarieerde wandelroutes.

Je kunt weer verder met je verhaal, verhalen die in je sluimeren worden wakker gemaakt en je krijgt nieuwe ideeën en inspiratie. Misschien zal je merken dat wanneer je de Reis van de Held gaat herkennen en toepassen in verhalen, deze je ook door je eigen leven en werk gidst en je de benodigde levenslessen leert. Wij hopen dat deze reizen een inspiratiebron en behulpzame gids zullen zijn bij het vertellen en begrijpen van verhalen, maar bovenal van jouw eigen verhaal. We nodigen je dan ook van harte uit mee op reis te gaan.

De Heldenreis was voor mij een activiteit waar ik mijn ‘zaag’ heb aangescherpt. Als zelfstandig ondernemer is het op tijd je ‘zaag slijpen’ voor mij een must. De Heldenreis is daarvoor een geschikte activiteit. Een activiteit waarbij ik als persoon mentaal en fysiek werd uitgedaagd. En waar ik tijdens de wandelingen in ‘stilte’ en de gesprekken met de andere deelnemers inzichten heb gekregen in mijn eigen functioneren. Mijn ‘zaag’ is weer geslepen. Ik kijk terug op bijzondere dagen en beschouw deze reis als een inspiratiebron die mij uitgedaagd heeft in mijn werk en privé! - Theo

Tarieven & planning

De eerstvolgende editie vindt plaats van 24-29 mei 2019. Kosten voor deze zesdaagse reis bedragen € 1.750,- incl. reis- en verblijfskosten, alle maaltijden en bijbehorende drankjes, excl. 21% BTW. Wil je meer informatie, of wil je jezelf inschrijven, laat ons dat dan weten via een informatieverzoek, vervolgens neemt Arjen of Sanne contact met je op. De volgende stap is het plannen van een intakegesprek. Na de intake kun je je reisgenoten ontmoeten tijdens de startbijeenkomst die vooraf gaat aan de reis.

logo Okx

Terras Chill-Outdoor Café
Bedrijfsuitje
Trouwfeestje op de berg

Wil je graag meer informatie over een verblijf bij ons? Stuur ons dan een informatieverzoek

Informatie over ons dorp Perarrua & omgeving

Lees hier hoe je ons het gemakkelijkst kunt bereiken

TOP