Accommodaties & Omgeving

Het bijzondere van onze plek is dat we in een sfeervol en authentiek Spaans dorpje een aantal prachtige, maar zeer verschillende accommodaties kunnen aanbieden. Daarnaast beschikken we ook over een tot café/restaurant omgebouwd schoolgebouw, ons Chill-Outdoor Café. Hier serveren we het ontbijt en het avondeten.

Alle accommodaties liggen in het dorpje Perarrua op steenworpafstand van elkaar en van het Chill-Outdoor Café.

Safaritent L houten frameVoorkant Casa Manolo

Omdat we in de zomer meestal helemaal vol zitten in Perarrua, bieden we ook nog een paar andere accommodaties aan die bij ons dorp in de buurt liggen:

Omgeving Perarrua

Hieronder kun je nadere informatie bekijken over ons dorp, de regio, de Spaanse Pyreneeën en het heerlijke klimaat.

Perarrua

We zitten met Chill-Outdoor in het dorpje Perarrua. We wonen hier met slechts 28 permanente bewoners, in de zomermaanden is het wat drukker, dan zijn we met ruim 200 personen. In dit dorp zijn we in het voorjaar van 2010 begonnen met Chill-Outdoor en hebben we in mei 2012 ons Chill-Outdoor Café geopend. In het dorp zijn geen winkels of andere voorzieningen, je kunt er niet pinnen. Door het dorp stroomt de Rio Esera, een rivier met verschillende geschikte zwemplekken op loopafstand van je accommodatie. Ook is er een voetbalveldje in het dorp aanwezig, waar zowel de Spanjaarden als onze gasten regelmatig gebruik van maken. Het dorp heeft een prachtig dorpsplein en je kunt in een half uur naar het hoger gelegen verlaten fort El Mon wandelen om van de vergezichten te genieten of van het overzicht over het dorp. De bewoners van Perarrua zijn zeer gastvrij en vinden het leuk om een praatje met je te maken.

Ik heb genoten van de gesprekjes met de bewoners en het buitenleven op het plein en in de straten. Op de stenen bankjes is er alle tijd van de wereld. De oude mensen zijn als bibliotheken en vertellen graag. De kleine kinderen spelen ‘s avonds vooral op het plein. – Ton

Regio

Op negen kilometer van Perarrua ligt Graus. Dit stadje beschikt over alle noodzakelijke faciliteiten zoals winkels, markt, een medisch centrum en diverse restaurants en cafés. Graus is de hoofdstad van de deelprovincie Ribagorza. Meerdere deelprovincies samen vormen de provincie Huesca en deze provincie maakt weer deel uit van de autonome regio Aragon met als hoofdstad Zaragoza. Aragon is ongeveer anderhalf keer zo groot als Nederland en is daarmee één van Spanje’s grotere autonome regio’s. Er wonen in Aragon slechts één miljoen mensen (waarvan 800.000 in Zaragoza), dus iedereen heeft hier alle ruimte. Ons dorp ligt op een dikke anderhalf uur rijden van Zaragoza, ook is er een rechtstreekse busverbinding.

Spaanse Pyreneeën

Straatje in GrausWat maakt de Spaanse Pyreneeën zo bijzonder? In onze ogen is dat de combinatie van een ruige natuur, gastvrije Spanjaarden, een fantastisch klimaat en de afwezigheid van massatoerisme. Zelfs in de zomermaanden zijn er voldoende plekken waar je de natuur voor jezelf hebt en waar je ongestoord kunt genieten van de omgeving. De dorpjes zijn oud, de sfeer is landelijk, nergens hoogbouw en geen Piet Patat. Ook staat de plaatselijke bevolking nog positief tegenover toeristen en word je overal bijzonder gastvrij ontvangen. Keerzijde is dat er behalve een mengeling van Catalaans en Spaans geen andere talen worden gesproken en dat veel voorzieningen en instanties nog klassieke (soms onnavolgbare) Spaanse openingstijden hanteren. Dit heeft uiteraard juist ook z’n charme en als gast van ons zal je hier weinig hinder van ondervinden omdat wij je alle benodigde informatie kunnen geven en reserveringen voor je regelen.

Barcelona

Hostal Poblenou IWe zitten op slechts 2½ uur rijden van het bruisende Barcelona en veel van onze gasten vinden het leuk om hun verblijf bij Chill-Outdoor te combineren met een bezoek aan deze stad. We hebben een leuke accommodatie geselecteerd die we van harte kunnen aanbevelen, deze heet Hostal Poblenou. Hostal Poblenou ligt vlakbij het strand in de moderne wijk Poblenou (Catalaans voor Nieuwe Stad). De eigenares heet Mercedes, ze is zeer vriendelijk en geïnteresseerd, spreekt goed Engels en haar pension heeft prachtige, sfeervolle kamers met eigen douche en toilet.

Klimaat

Cocktailbar aan het meer van GrausWe hebben het al op meerdere plaatsen genoemd, het klimaat in dit deel van de Spaanse Pyreneeën is fantastisch. Vrijwel elke dag schijnt de zon en áls die zon schijnt, kun je zelfs in de winter gewoon buiten zitten. Het regent weinig, hetgeen ook te zien is aan de begroeiing en de prachtige aardekleuren in het landschap.

Het bijzondere van onze locatie is dat het verblijf er alle seizoenen prettig is. De winter is fris, maar veel zon, weinig wind en neerslag, waardoor het zeer aangenaam buitensporten is. Bovendien liggen de skipistes van Cerler op minder dan een uur rijden, dus af en toe een dagje skiën of snowboarden behoort ook tot de mogelijkheden. De lente is prachtig, het warmt al snel op en de hoeveelheid smeltwater neemt toe, waardoor de watersportactiviteiten nu op z’n heftigst zijn.

De zomer is lang en heet, maar doordat we op ruim 500 meter hoogte zitten en er een briesje vanuit de bergen komt, is het toch goed uit te houden. De herfst is ook heerlijk. Nog meer rust, iets minder heet, maar nog een prima watertemperatuur, waardoor de meeste zomer outdoor activiteiten tot eind oktober doorlopen. In november en december zijn er uitstekende wandel- en fietsmogelijkheden en vaak begint het wintersportseizoen al eind november.

Terug