Bergwandelen Pyreneeën

Bergwandelen in de Spaanse Pyreneeën is een geweldige belevenis. Ruig, puur, ongerept, afwisselend en wonderschoon. Of je nu een relaxte wandeling van twee uur door de glooiende uitlopers van de Pyreneeën wilt maken of juist een uitdagende hike met veel hoogtemeters in het hooggebergte, alles is hier mogelijk. Bergwandelen kan bij ons het hele jaar door, ook in het najaar en de winter zijn er volop prachtige routes mogelijk.

Zwoegen naar de top van de Pena MontanesaOp de top van de TurbonBergwandelen in het Parque Natural Posets - MaladetaAfdalen richting de Angel Orus-hut

Eendaagse wandeltochten

Vanuit onze accommodaties in het dorpje Perarrua starten diverse routes, variërend in lengte en moeilijkheidsgraad. Rondje La CoronaVoorbeelden van routes direct vanuit ons dorp zijn het ‘rondje La Corona‘ (zie afbeelding hiernaast) en de PR HU-49, een ‘Pequeño Recorrido’ (kleine wandeling) die je leidt langs zuivere bronnen, verlaten dorpen, weidse vergezichten en El Mon, het 1000 jaar oude fort bovenaan ons dorp dat is gebouwd ter verdediging tegen de Moren.

Ook in het nabijgelegen Parque Natural Posets – Maladeta kun je fantastische ééndaagse wandeltochten maken. Sommigen daarvan kun je prima op eigen gelegenheid ondernemen, voor andere routes raden we je aan onder begeleiding van een gids te lopen. Van alle routes hebben we zowel wandelkaarten als GPS-tracks beschikbaar en we kunnen je er in ons Chill-Outdoor Café uitgebreid over vertellen.

Eén van de wandelingen die onze gasten vaak ondernemen is de beklimming van de Salvaguardia in het Parque Natural Posets – Maladeta. Een geweldige tocht, waarbij je zo’n 1000 hoogtemeters overbrugt. De top is ruim 2700 meter hoog en ligt op de grens van Spanje en Frankrijk. Bekijk hieronder het 360-graden uitzicht vanaf de Salvaguardia:

Meerdaagse wandeltochten

Ben je op zoek naar een echte wandelvakantie met iedere dag een afwisselende tocht, afgestemd op je eigen niveau en gewenst aantal wandeluren per dag? Dan kun je kiezen uit een meerdaagse huttentocht in het hooggebergte, een meerdaagse rondtocht in onze vallei of een aaneenschakeling van losse eendaagse tochten die allemaal starten en eindigen in de buurt van ons dorp.

Zelf meenemen:

  • Voldoende te drinken
  • Geschikte wandelschoenen met een goed profiel
  • Waterdichte en warme bovenkleding
  • Zonnebrand en/of beschermende kleding
  • Mobiele telefoon met telefoonnummer Chill-Outdoor
  • (Bij overnachten in berghut): Lidmaatschapskaart NKBV
  • (Bij overnachten in berghut): Lakenzak

Wanneer?

  • Hele jaar door

Tarieven:

  • Gebruik van GPS-ontvanger incl. routes: € 5,- per dag
  • Berggids: vanaf € 35,- p.p. per halve dag (vanaf 3 personen)

Bekijk de volgende outdoorsport of ga direct naar: Bergbeklimmen en Rotsklimmen

Terug