Canyoning Pyreneeën

Canyoning is waarschijnlijk één van de meest uitdagende en bijzondere outdoor activiteiten die je hier in de Pyreneeën en de Sierra de Guara kunt doen. ‘Canyon‘ betekent ‘kloof’ en met canyoning verplaats je je door een canyon waarbij je de stroomrichting van het water volgt. Bij canyoning bestaat je uitrusting uit een wetsuit, een helm en een klimgordel en volg je al klimmend, klauterend, glijdend, zwemmend, wandelend, springend en abseilend de route van het water. Je waant je in een natuurlijk zwemparadijs!

Canyoning Escuain 1 Canyoning Viandico 1 Canyoning Escuain 2 Canyoning

In onze regio bevinden zich meer dan 300 canyons, waarvan er tientallen onder leiding van een gids bedwongen kunnen worden. Je gaat met een groep van maximaal negen personen per gids op pad. Bij de meeste canyontochten ben je ongeveer drie uur in de canyon, maar canyons liggen vaak op afgelegen plekken die niet met een auto te bereiken zijn, dus inclusief reistijd, aanlooptijd, omkleden en instructie is dit meestal een dagvullende activiteit.

Canyoning PyreneeenCanyoning Pyreneeen: Ondergronds tijdens de Viandico-canyon

Canyoning is mogelijk voor vrijwel alle leeftijden en voor de meeste canyons hoef je niet een extreem goede conditie te hebben of ervaring met abseilen. Sommige canyons zijn al mogelijk vanaf 6 jaar. In het winterseizoen is het ook mogelijk om te canyoningen, maar alleen in droge canyons. Je krijgt dan geen wetsuit aan, maar wel een helm en een klimgordel. Ook dit vindt plaats onder leiding van een gids.

Zelf meenemen:

  • Sportschoenen met stevige zool die nat mogen worden
  • Lunchpakket
  • Handdoek, zwemkleding

Wanneer?

  • Hele jaar door

Tarieven:

  • Canyoningtocht niveau 1: vanaf € 45,-
  • Canyoningtocht niveau 2: vanaf € 58,-
  • Canyoningtocht niveau 3: vanaf € 68,- (alleen mogelijk met ruime canyoning-ervaring)

Bekijk de volgende outdoorsport of ga direct naar: Raften, Kajakken, Hydrospeed en Parapenten

Terug