Kajakken Pyreneeën

Kajakken kan bij ons in de Pyreneeën op drie manieren, waarvan twee op de rivier en één op het meer. Op de rivier kun je kiezen uit de ‘kayak rigido‘ of de ‘kayak hinchable‘. De rigido is alleen voor ervaren kajakkers geschikt of voor als je een meerdaagse cursus wilt doen om het te leren. Dit type kajak is erg wendbaar, maar ook instabiel, wat betekent dat je makkelijk om kunt slaan in het snelstromende water. Je moet dan ook eerst de zogenaamde ‘wet exit‘ beheersen alvorens je de rivier opgaat, dat houdt in dat je jezelf uit de kajak moeten kunnen bevrijden als ‘ie omgeslagen is.

Kajakken Pyreneeen: gids in de rigidoKajakken Pyreneeen: aanleggen met de hinchablesKajakken Pyreneeen: door de stroomversnelling met de rigidoKajakken Pyreneeen: hinchables op de Rio Esera
De hinchable is een stuk stabieler en iedereen kan onder leiding van een gids hiermee de rivier af. Tochten duren afhankelijk van parcours en stroming anderhalf tot drie uur. Ondanks het feit dat de hinchable stabieler is dan de rigido is de kans dat je een keer omslaat behoorlijk groot en het is ook zeker harder werken dan bijvoorbeeld raften.

Wil je iets rustiger beginnen? Dat kan ook. Op het Lago Barasona, het stuwmeer van het stadje Graus, kun je uitstekend kajakken en prachtige tochten maken op vlak water.

Onze tweede keer alweer en wat was het weer heerlijk. Het voelde als thuis komen. De prachtige natuur, de mooie luchten, vriendelijke mensen en Jochum’s heerlijke eten…
Het Chill-Outdoor Café is ook echt een uitkomst. Wat knap dat jullie het hele dorp op sleeptouw nemen. We zijn benieuwd hoe het er volgend jaar uit zal zien.
Ook de outdoor-activiteiten waren weer top. De canyon was prachtig en spannend, onze tip voor andere gasten: KAYAK! De leukste manier om een wilde rivier te ontdekken. – Hugo

Zelf meenemen:

 • Handdoek, zwemkleding
 • Zonnebrand

Wanneer?

 • April – oktober

Tarieven:

 • Kajak hinchable, traject Silla: € 48,-
 • Kajak hinchable, uitbreiding naar traject Piramides: € 20,- extra (alleen mogelijk na goedkeuring gids, ter plekke op het water)
 • Kajak rigido: € 72,- p.p. (halve dag, met gids, alleen zeer ervaren kajakkers)
 • Kajakken op het stuwmeer: € 13,50,- p.p. (halve dag, zonder gids)

Cursussen wildwaterkajakken:

 • 2x halve dag beginnerscursus: € 85,50 p.p. (4/5 pers.), € 109,- (3 pers.), € 152,50 (2 pers.), € 185,- (1 pers.)
 • 3x halve dag beginnerscursus: € 106,50 p.p. (4/5 pers.), € 136,- (3 pers.), € 190,50 (2 pers.), € 263,50 (1 pers.)
 • 4x halve dag beginnerscursus: € 155,- p.p. (4/5 pers.), € 170,50 (3 pers.), € 237,50 (2 pers.), € 347,50 (1 pers.)
 • 3x halve dag gevorderdencursus: € 123,- p.p. (3 pers.), € 168,- (2 pers.), € 201,50 (1 pers.)

Bekijk de volgende outdoorsport of ga direct naar: Canyoning, Raften, Hydrospeed en Parapenten

Terug