Activiteiten

Je kunt bij Chill-Outdoor terecht voor een actieve vakantie op ieder niveau. Wij hebben de leukste activiteiten en accommodaties in de regio gevonden om de perfecte Chill-Outdoor-vakantie in de Spaanse Pyreneeën te verzorgen. Het fantastische klimaat, de ongerepte natuur, de authenticiteit van de regio en de overheerlijke Spaanse keuken staan garant voor een geweldige Chill-Outdoor-ervaring.

Outdoor-activiteiten

De ruige en ongerepte centraal Spaanse Pyreneeën vormen een waar outdoor-paradijs voor jong & oud. Voor zowel geoefende sporters als beginnende avonturiers is er van alles te beleven. Dat is de voornaamste reden waarom wij hier met Chill-Outdoor zijn neergestreken. Raften op wild stromende rivieren, afdalen in diep uitgesleten canyons, beklimmen van uitdagende bergtoppen. Je kunt je hier werkelijk op alle mogelijke manieren uitleven...

Bergwandelen Pyreneeen

Bergwandelen

Bergwandelen in de Spaanse Pyreneeën is een geweldige belevenis. Ruig, puur, ongerept, afwisselend en wonderschoon. Of je nu een relaxte wandeling van twee uur door de glooiende uitlopers van de Pyreneeën wilt maken of juist een uitdagende meerdaagse tocht met veel hoogtemeters in het hooggebergte, alles is hier mogelijk.

Lees meer

Kajakken Pyreneeen

Kajakken

Kajakken kan bij ons in de Pyreneeën op drie manieren, waarvan twee op de rivier en één op het meer. Op de rivier kun je kiezen uit de ‘kayak rigido‘ of de ‘kayak hinchable‘. De rigido is alleen voor ervaren kajakkers geschikt of voor als je een meerdaagse cursus wilt doen om het te leren. De hinchable is stabieler en zeer geschikt voor een kennismaking met kajakken op wild stromend water. Kajakken op het stuwmeer is lekker relaxed en ook geschikt voor jonge kinderen.

Lees meer

Parapenten Pyreneeen

Parapenten

Onze regio staat bekend als het ‘parapente-mekka’ van de Pyreneeën. Parapenten (ookwel paragliden genaamd) is een soort parachutespringen, maar dan vanaf een berg i.p.v. vanuit een vliegtuig. Voor een duosprong met instructeur heb je geen ervaring nodig. Wil je zelfstandig leren vliegen dan kun je een cursus doen. Parapenten is ook geschikt voor kinderen (vanaf 30 kilo lichaamsgewicht).

Lees meer

Paardrijden Pyreneeën

Paardrijden

In onze omgeving kun je geweldig paardrijden, het ruige en gevarieerde landschap leent zich daar perfect voor. Door stromende rivieren, langs steile rotspartijen en over kronkelende karrensporen, er zijn routes voor jong en oud en voor ervaren rijders tot beginnelingen. Misschien is te paard wel de beste manier om de uitlopers van de Pyreneeen te verkennen.

Lees meer

Canyoning Escuain 2 Pyreneeen

Canyoning

Canyoning is waarschijnlijk één van de meest uitdagende en bijzondere outdoor activiteiten die je hier in de Pyreneeën en de Sierra de Guara kunt doen. Met canyoning verplaats je je door een kloof (canyon) waarbij je de stroomrichting van het water volgt. Je uitrusting bestaat uit een wetsuit, een helm en een klimgordel en je volgt al klimmend, klauterend, glijdend, zwemmend, wandelend, springend en abseilend de route van het water. Je waant je in een natuurlijk zwemparadijs!

Lees meer

Hydrospeed Pyreneeen

Hydrospeed

Hydrospeed, ook wel whitewatersledging genaamd, is een relatief onbekende sport, maar als je van actie houdt, goed kunt zwemmen en graag iets nieuws wilt proberen, dan is dit het helemaal! Na een uitgebreide veiligheidsinstructie ga je onder begeleiding van een gids met een bodyboard, een dik wetsuit en flippers de rivier af. Je laveert langs rotsen en door stroomversnellingen, terwijl je de ideale lijn door het snelstromende water probeert te vinden.

Lees meer

Via ferrata Olvena Pyreneeen

Via ferrata

Een via ferrata (ookwel ‘klettersteig‘ genaamd) is een klimparcours over voorgeslagen treden en kabels. Zo kun je zonder klim-ervaring toch een flinke route afleggen. Onze gasten zijn altijd laaiend enthousiast, ook degenen die het al ‘s eerder gedaan hebben. Over het algemeen zijn de routes hier zwaarder dan in de Alpen, want ze zijn hier aangelegd voor de sport, niet om zo makkelijk mogelijk van A naar B te komen...

Lees meer

Wielrennen Pyreneeen

Wielrennen

Veel strakke, gloednieuwe asfaltwegen met weinig verkeer, vrijwel altijd zonnig & droog en een zeer gevarieerd landschap, dát is wielrennen in de Pyreneeën. Ons dorp Perarrua ligt precies op de grens van het hooggebergte en de uitlopers daarvan, waardoor je hier in de buurt zowel serieus kunt klimmen (waaronder een voormalige Vuelta-klimtijdrit) als aangenaam glooiende routes kunt ondernemen. Je kunt kiezen uit losse dagtochten of een tweetal geheel verzorgde meerdaagse tochten.

Lees meer

Raften op de Rio Esera

Raften

Raften is de populairste activiteit hier in de Pyreneeën, omdat er veel varianten mogelijk zijn, ook voor (jonge) kinderen. Je daalt met een grote zespersoons rubberboot een wild stromende rivier af onder beleiding van een ervaren gids. Je kunt kiezen uit drie verschillende trajecten op de Rio Esera (die door ons dorp stroomt) of één traject op de Rio Ara (die wat verder weg ligt).

Lees meer

Mountainbiken Pyreneeen

Mountainbiken

Mountainbiken in de Pyreneeën is een geweldige ervaring en de centraal Spaanse Pyreneeën met haar zonnige en droge klimaat lijken ervoor te zijn gemaakt. Je kunt bij ons in de buurt tientallen schitterende dagtochten maken, waaronder ook in de twee beroemde Enduro-gebieden Puro Pirineo en Zona Zero. Ook verzorgen we een aantal meerdaagse MTB-tochten.

Lees meer

Rotsklimmen Pyreneeen

Rotsklimmen

De grillige omgeving van de centraal Spaanse Pyreneeën leent zich uitstekend voor rotsklimmen. De gebieden Foradada del Toscar, Olvena, Congosto de Ventamillo en Benasque zijn beroemd om hun fenomenale wanden en liggen hier allemaal in de buurt. Uiteraard kun je deze activiteit op eigen gelegenheid doen, maar je kunt via ons ook een cursus van een halve of een hele dag volgen.

Lees meer

E-biken Pyreneeen

E-biken

Fietsen in onze regio is geweldig, maar vanwege de vele steile wegen en paden is het wel één van de meest inspannende activiteiten die je hier kunt doen, met name in de zomer. Voor de wat minder geoefende fietser of de fietser die het wat rustiger aan wil doen bieden we daarom ook de mogelijk om een elektrische mountainbike te huren. Je moet uiteraard nog steeds gewoon trappen, maar je kunt kiezen uit vier niveaus ondersteuning en met het hoogste niveau rij je echt fluitend tegen iedere berg op.

Lees meer

Chill-activiteiten

Onze streek Ribagorza ligt in de uitlopers van de Pyreneeën. Hier is niet alleen veel te beleven op outdoor-gebied veel, maar kun je ook heerlijk chillen. Lokale producten proeven, een dagje langs het water vertoeven, een levendig stadje of juist een verlaten dorp bezoeken, het kan hier allemaal! Ook kun je in ons prachtige Chill-Outdoor Café lekker tapas eten en borrelen of gezellig met z´n allen onder de pergola van ons terras zitten. Wij zijn hier altijd aanwezig om je te vertellen over alle chill-mogelijkheden in dit gebied.

Zwemspots & verkoeling

Het kan hier behoorlijk warm worden, dus af en toe verkoeling zoeken is noodzakelijk. In ons dorp zijn twee mooie zwemplekken aan de rivier, maar je kunt ook naar de waterval van Rialarez lopen of een stukje verderop naar ‘kilometerpaal 4‘ rijden. Ook in het stuwmeer van Graus en bij Bierge kun je heerlijk zwemmen. Tot slot kun je ook nog lekker laten drijven in de natuurlijke zoutbaden van Naval.

Lees meer

Lokale specialiteiten

Sinds we hier wonen, ontdekken we ieder jaar weer nieuwe lokale specialiteiten: biologische ham, truffel, verse Longaniza worst, ecologische olijfolie, geitenkaas met rozemarijn, chocolade, honing en ga zo maar door....

Lees meer

Kuuroord Vilas del Turbón

Zin in een ontspannen dagje bubbelen? Neem dan een lekker stoombad in het minerale water van Vilas del Turbón. Dit kuuroord ligt aan de voet van de Turbón, een markante berg van bijna 2500 meter hoog. 

Lees meer

Roofvogels en beren

Een dagje gieren spotten is een geliefde activiteit van onze gasten. Je ziet ze hier geregeld in de lucht hangen (de gieren, niet de gasten...). Ook kun je op zoek gaan naar het handjevol bruine beren dat hier leeft, maar die zijn een stuk lastiger te vinden.

Lees meer

Wijn

Wijn proeven

Vlakbij ons dorp Perarrua ligt de Somontano-streek, een opkomend wijngebied met tientallen bodega’s (wijnhuizen). Bij veel van deze bodega’s kun je wijnproeven, waaronder ook bij onze huis-bodega’s Bodegas Sers en Bodega Pirineos. Van deze twee bodega’s verkopen we hun wijnen in ons winkeltje met regionale producten.

Lees meer

Fossielen

Geologie

De Pyreneeën vormen een waar paradijs voor geologen. Vooral de Valle de Isabena blijkt van grote geologische waarde te zijn. Uit heel Europa komen ieder jaar geologen naar dit gebied om onderzoek te verrichten. In de buurt van het dorpje Roda de Isabena is een geologische wandelroute en kun je naar fossielen zoeken.

Lees meer

Dorpsfeest

Feesten & partijen

Zomerse dorpsfeesten tot diep in de nacht, processies, straattheater, bingo's, 'pasacalles', barbecuefeestjes en wijnfestivals. Iedereen die een feestje zoekt, is in Spanje op de juiste plek.

Lees meer

Wandelen natuur

Natuur & bergen

Inmiddels wonen we hier alweer een tijdje, maar toch worden we elke keer weer gegrepen door de ruige en ongerepte natuur. Gewoon ons dorp uitlopen, langs de rivier of tegen de berg op, dan is het direct duidelijk wat we bedoelen. Prachtige rotsformaties, zuivere bronnen, wonderschone riviertjes, woekerende bossen tijm en rozemarijn, bijzondere dieren en slechts zeer beperkte menselijke invloeden.

Lees meer

Verlaten huis

Verlaten dorpen

Je kunt hier in de buurt heerlijk rondstruinen door verlaten dorpen. Ze liggen vaak op locaties met prachtige vergezichten. Het leven moet hier zo eenvoudig en gemoedelijk zijn geweest, maar ook zo zwaar. Iedere keer dat bergpaadje op en af om in de stad wat te gaan halen. En dat is dan nog maar zo'n 50 jaar geleden....

Lees meer

Graus

Stadjes bezoeken

Op 9 km. van ons dorp ligt het stadje Graus, hoofdstad van de regio Ribagorza. Regelmatig zijn hier feesten & festivals, ook zijn er diverse barretjes en restaurants waar je lekkere tapas en broodjes kunt eten. Ook het centrale plein (Plaza Mayor) en de basiliek zijn zeer de moeite waard.

Lees meer

Kapel

Historie van Ribagorza

Wat gebeurde hier vroeger allemaal? Bekijk de voetafdrukken van dino's, verken een Romeins badhuis, verdiep je in de strijd tussen de moren & de christenen en bezichtig de diverse Romaanse bruggen, kapelletjes & kloosters.

Lees meer

Kastelen

In de middeleeuwen bouwde elke zichzelf respecterende graaf wel een fort, een kasteel of een burcht. Van de meesten is niet veel dan een ruïne over, maar je kunt ze vrijwel allemaal bezichtigen.

Lees meer

Samenwerkingspartners

Wij werken als reisorganisatie samen met verschillende lokale aanbieders van (outdoor)activiteiten. Al onze partners beschikken over jarenlange ervaring. Ze kennen het gebied door en door en werken uitsluitend met door de Spaanse overheid erkende gediplomeerde gidsen en instructeurs.

Als je bij ons verblijft, helpen we je met het samenstellen van je activiteitenprogramma. We bespreken met je wat de gewenste duur en moeilijkheidsgraad is voor de verschillende activiteiten die je met je reisgezelschap wilt ondernemen. Vervolgens regelen we de reservering van gidsen en materialen en zorgen we voor een goede opbouw van activiteiten gedurende je verblijf.  Sommige activiteiten starten vanuit ons dorp Perarrua, voor andere activiteiten kun je je melden bij één van onze samenwerkingspartners. Hou er rekening mee dat uiteindelijk de gidsen op de dag zelf het laatste woord hebben over welke activiteit/route voor wie geschikt is. Dit hangt mede af van de weersomstandigheden en hun inschatting van het niveau van de deelnemers.

Ook als je niet in één van onze accommodaties verblijft, kunnen wij bovenstaande activiteiten voor je reserveren. Stuur ons dan een informatieverzoek met welke activiteit je op welke dag zou willen ondernemen. Geef dan ook aan met hoeveel personen je bent en welk niveau je wenst. Wij laten je dan binnen 24 uur weten of dat mogelijk is en hoe e.e.a. verder geregeld kan worden. Vermeld ook de leeftijden van alle deelnemers en in welke accommodatie je verblijft, dit i.v.m. het inschatten van de benodigde reistijd naar de verschillende activiteiten.

Wil je graag meer informatie over een verblijf bij ons? Stuur ons dan een informatieverzoek

Lees ervaringen van onze gasten

Lees hoe je ons het gemakkelijkst kunt bereiken

TOP