Chill-Outdoor’s wijnweek

Speciaal voor wijnliefhebbers organiseert Chill-Outdoor in samenwerking met wijnhuis Bodega Sers in september en oktober, de maanden van de druivenoogst, een uniek culinair & sportief programma. Je gaat een dag zelf wijn maken, je gaat verschillende bodega’s ontdekken in de opkomende Somontano-wijnstreek, je gaat elke dag heerlijk eten, je gaat genieten van de ruige en ongerepte natuur van de Pyreneeën en natuurlijk ga je diverse wijnen en andere regionale streekproducten proeven.

Transport van het pension naar de verschillende activiteiten is geregeld, je hoeft dus niet zelf achter het stuur plaats te nemen (niet onbelangrijk bij een wijnweek :-)). Je overnacht in een gezellig en sfeervol pension dat direct naast Bodega Sers gelegen is. Alle kamers zijn ruim opgezet en voorzien van eigen douche en toilet. Ontbijt en avondeten vinden plaats in het pension, de lunches zijn steeds op een wisselende locatie.

De groep bestaat uit maximaal acht personen, dus de deelnemers zullen elkaar snel leren kennen. Overigens is deze reis ook bijzonder geschikt om in z’n geheel met een groep vrienden te boeken. Veel van de programma-onderdelen vinden buiten plaats, over het algemeen is het in de Somontano-streek in september en oktober heerlijk nazomerweer, al kan het begin september nog behoorlijk warm zijn.

Programma:

Aankomstdag: ontvangst in Casa Canales in het dorpje Cofita rond borreltijd, hapjes en drankjes staan klaar!

Dag 1: wijnproeven onder leiding van een vinoloog, barbecue-lunch en bezoek aan het Tempeliers-fort van Monzon of relaxen aan het zwembad in Cofita

Dag 2: een wandeltocht langs de Rio Vero in het nationale park Sierra de Guara en een bezoek incl. lunch aan het historische stadje Alquezar

Dag 3: raften op de Rio Esera, lunchen aan het Plaza Mayor in Graus en een bezoek aan het biologische olijfoliebedrijf Ecostean

Dag 4: zelf druiven oogsten, pletten & proeven, barbecue-lunch en wandel- of mountainbiketocht door het glooiende Spaanse landschap

Dag 5: bezoek aan de bodega’s Viñas del Vero en Irius, verkennen van Somontano-hoofdstad Barbastro (incl. lunch en avondeten) en bijwonen lokaal wijnfeest

Vertrekdag: na het ontbijt zit de ‘wijnweek’ erop en staat de minibus klaar voor de terugrit naar het vliegveld van Barcelona.

Overzicht:

  • Wanneer: september & oktober 2011
  • Waar: Cofita, een klein dorpje in de provincie Huesca aan de voet van de centraal Spaanse Pyreneeën
  • Reisduur: 7-daagse reis, verblijf in Casa Canales, een sfeervol pension direct naast de bodega op basis van volpension en verblijf in 2 pers. kamers met eigen douche & toilet
  • Groepsgrootte: minimaal 6, maximaal 8 deelnemers per week
  • Aankomstdata:  zon. 11-9 en zon. 17-10
  • Vertrekdata:  zat. 17-9 en zat. 23-10
  • Inclusief: 6x overnachten, 6x ontbijt, 5x lunch (incl. wijn), 6x avondeten (incl. wijn), versnaperingen in het pension (o.a. vers fruit, snacks, bronwater, sap en wijn), entreegelden, activiteiten, transfer vanaf en naar Barcelona luchthaven en transport ter plaatse met een mini-bus
  • Exclusief: vliegticket (€ 100,- a € 200,- retour met o.a. KLM, Vueling & Transavia)
  • Prijs per persoon: € 769,- op basis van tweepersoonskamer, toeslag eenpersoonskamer: € 169,-

Wil je graag meer informatie over een verblijf bij ons stuur dan een informatieverzoek

Bekijk de omgeving van Perarrua

Lees hoe je ons het gemakkelijkst kunt bereiken

TOP