De eerste ‘werk-week’

Zo, de eerste maand zit erop en de kop is eraf: afgelopen week hebben we onze eerste klanten ontvangen! Negen van onze vrienden uit Utrecht kwamen ’s even kijken hoe we erbij zitten en wat er allemaal bij ons in de buurt te doen is. Het was ontzettend gezellig, maar ook heel hard werken, vooral omdat we zelf ook met alle outdoor-activiteiten mee zijn gegaan. Hierdoor hadden we overdag weinig tijd om boodschappen te doen en het avondeten voor te bereiden, waardoor het dus ’s avonds extra stevig aanpakken was.

Wat hebben we allemaal gedaan deze week? Behoorlijk veel! De eerste dag zijn we te voet de omgeving gaan verkennen middels een stevige wandeling met flink wat hoogtemeters in de directe omgeving. Boven op de berg bij El Mon hebben we gepicknickt in het zonnetje, dat viel zeer in de smaak. De volgende dag zijn we naar Cerler gereden om een dagje te gaan skiën. Strak blauw, dik pak sneeuw en lege pistes, ideale omstandigheden dus! Op dinsdag zijn we gaan canyoningen in de Basender. Dit was een droge canyon, aangezien het water nog te koud was voor een natte canyon. We moesten veel klimmen, klauteren en abseilen, zeer spectaculair.

Woensdag was de chill-dag. De hele dag heeft iedereen buiten op ons terras in de zon gezeten, boekjes gelezen, beetje borrelen, heel ontspannen. Dit weerhield enkelen er overigens niet van om toch ook nog even een pittige mountainbiketocht van twee uur te maken met alleen maar stijgen en dalen. Op donderdag reden we weer naar het hooggebergte voor eerst een uur langlaufles en vervolgens een langlauftocht. Voor de meesten was dit de eerste keer, dus een hoop gezwoeg, maar na afloop veel tevreden gezichten, altijd leuk om weer wat nieuws te leren. De laatste dag sloten we af met een wandeltocht van zes uur langs twee verlaten dorpen en een bergbeek die meerdere malen overgestoken moest worden (wat niet altijd even makkelijk was….)

Als we ’s avonds thuiskwamen, konden onze gasten zich even opfrissen, een spelletje spelen en lekker borrelen. Wij gingen ondertussen het eten voorbereiden en rond een uur of half negen zaten we meestal met z’n allen aan tafel. We merkten dat iedereen zeer onder de indruk was van de schoonheid van de omgeving en alle outdoor-mogelijkheden die er in de buurt zijn. Juist in deze tijd kan je zowel zomer- als winteractviteiten ondernemen, dat maakt ’t extra bijzonder. De ene dag zit je in de sneeuw en de andere dag op een terrasje in de zon.

Al met al kijken we terug op een geweldige eerste ‘werk-week’. Per 1 april gaan we officieel open, we zijn er klaar voor!

Wil je graag meer informatie over een verblijf bij ons stuur dan een informatieverzoek

Bekijk de omgeving van Perarrua

Lees hoe je ons het gemakkelijkst kunt bereiken

TOP