De tijd vliegt!

Inmiddels zijn we al bijna drie maanden in Spanje en we genieten met volle teugen. Elke dag is anders, het leven speelt zich voornamelijk buiten af en dat is super. Eind mei is Jochum’s moeder een aantal dagen op bezoek geweest en direct daarna kwamen onze eerste gasten op bezoek. De dagen vulden zich met wandelen, mountainbiken, cava drinken op een terrasje, in de tuin werken, roofvogels spotten, bodega’s bezoeken in de Somontano-wijnstreek, picknicken, boodschappen doen, restaurants beoordelen op hun geschiktheid voor groepen, tapas en drankjes verzorgen, de jamonero (hamsnijder) en de nieuwe tuinstoelen inwijden en lekker badderen in de thermale baden van Vilas de Turbon.

Met onze gasten hebben we een aantal fraaie outdoor-activiteiten ondernomen. We hebben een mountainbiketocht gemaakt vanuit ons vakantiehuis via de dorpen Torre de Obato, Ejep, Arues, El Mon en terug naar Perarrua. Deze tocht is exact 20 kilometer, bevat veel hoogtemeters en is ook behoorlijk technisch dus zeer de moeite waard. Ook zijn we gaan canyoningen in de canyons van Lapenilla en Abizanda. Abseils van over de 30 meter, glijbanen met aan het eind ‘kopje onder’, erg gaaf! In Castejon de Sos zijn onze gasten gaan parapenten. Op 2600 meter lag nog sneeuw, dus werd het startpunt ongeveer 400 meter verlaagd, maar nog steeds kon iedereen een dikke 900 meter (ruim 20 minuten) door het luchtruim zweven, de blije gezichten spreken boekdelen….

Ondertussen blijft alles maar groeien en bloeien in onze tuin. Vanochtend loste de nevel op in de ochtendzon, leverde weer een paar mooie plaatjes op. Ook de groenten in de moestuin doen het uitstekend.

Vanaf morgen gaan we even een paar dagen naar Nederland voor de bruiloft van een goede vriendin en voor de 70ste verjaardag van Jochum’s moeder. Vanaf 22 mei komen er weer gasten en dat loopt (althans voorlopig) door tot half oktober. We zijn in die periode nog zeker niet fully booked, maar er komen iedere week nieuwe reserveringen bij en we vinden het fantastisch dat er in ons eerste jaar al zoveel belangstelling is om bij ons vakantie te komen vieren!

PS Er is een kleine aanpassing aan de site gedaan: in de rechterkolom zijn linkjes toegevoegd naar onze pagina’s op LinkedIn, Facebook en Twitter. Ook is op de homepage het veld met het weerbericht aangepast. Deze is nu in het Nederlands en ook wordt nu de gevoelstemperatuur weergegeven.

Wil je graag meer informatie over een verblijf bij ons stuur dan een informatieverzoek

Bekijk de omgeving van Perarrua

Lees hoe je ons het gemakkelijkst kunt bereiken

TOP