Nieuwe wandelroute ontdekt

Caballera

Ongelooflijk, wonen we hier toch al bijna drie jaar, ontdekken we ineens na een tip van de burgemeester een waanzinnig mooi wandelpad vanuit ons buurdorp Besians naar het  prachtige dorp Caballera. Caballera ligt zo’n 300 meter hoger dan Besians op een bergkam en was tot een paar jaar geleden een verlaten dorp, maar sinds kort wonen er weer wat mensen die een deel van de huizen aan het renoveren zijn.

De route begint net voorbij de Barranco de Caballera (kloof van Caballera) en loopt via een smal, maar goed begaanbaar pad aan de rechterflank van de kloof omhoog. Op ongeveer tweederde van de route zie je aan de overkant een grote waterval die tientallen meters naar beneden klettert. Het laatste stuk van de route stijgt wat minder snel en al snel zie je aan de muurtjes en paadjes dat je een (voormalig) bewoond gebied nadert.

Eénmaal aangekomen in Caballera slingert het pad tussen de vervallen en opgeknapte huizen door, ook kom je langs een bron waar je je waterflessen kunt vullen. Je kunt bovenlangs teruggelopen via de zandweg die over de kam loopt en vervolgens via Alto Besians weer afdaalt naar Besians. Reken voor de totla route ongeveer vier uur wandeltijd exclusief pauzes. Bij het start- en eindpunt van de route is trouwens een prachtige zwemplek met watervalletjes, ideaal om in dez omer even verkoeling te zoeken. Al met al een geweldige nieuwe rondtocht die we onze gasten van harte kunnen aanbevelen!

Wil je graag meer informatie over een verblijf bij ons stuur dan een informatieverzoek

Bekijk de omgeving van Perarrua

Lees hoe je ons het gemakkelijkst kunt bereiken

TOP