Snowboarden en San Sebastian!

Vandaag San Sebastian gevierd, wat een feest! Rond 11:00 vertrokken we, deels per auto en deels te voet, naar een oud kerkje ergens tussen de dorpen Torre de Obato en Ejep, alwaar een boom uit de muren van een kerk groeit. De Spanjaarden zien dit als een wonder en dat is dus reden voor feestje. Voor de vorm houden ze eerst een korte mis, waarna de vuren worden aangestoken, de gemarineerde lamskoteletten te voorschijn komen, de plaatselijke hoempapa-band los gaat en de diverse alcoholische dranken rijkelijk vloeien.

Voor ons was dit een uitgelezen mogelijkheid om de inwoners van Panillo, Ejep, Torre de Obato en Perarrua beter te leren kennen. Jaarlijks komen alle inwoners van deze vier dorpen bijeen om San Sebastian te vieren. Iedereen nam z’n eigen BBQ, vlees, calçots (soort Catalaanse kruising tussen een bosui en een prei) en drank mee naar boven en na een uur begon iedereen een beetje rond te lopen en zodoende konden we lekker integreren en ons Spaans oefenen (blijft pittig, zeker als ze een paar wijntjes op hebben….)

Dat is iets waar we sowieso de afgelopen twee weken mee bezig zijn geweest. Veel nieuwe mensen leren kennen, elke avond repeteren we even alle namen van de nieuwe mensen die we ontmoet hebben. Sinds afgelopen zondag is dat extra nodig, want toen zijn Jorn & Mia teruggegaan naar Nederland. Ze hebben ons een week lang fantastisch geholpen met hun eigen ervaringen, ideeën en tips en het geven van heel veel informatie over hun huis, de omgeving, de dorpelingen, de outdoor-aanbieders en de winkels in Graus. Op zaterdag 27 februari hebben ze officieel de sleutels van hun huis aan ons overdragen, uiteraard reden voor champagne!

Sindsdien hebben we niet stil gezeten. Over een week komen onze eerste gasten, een groep van negen vrienden uit Utrecht en dat willen we natuurlijk goed voorbereiden. Om die reden zijn we eergisteren naar het Hospital de Benasque (een prachtig oud sjiek Spaans kuuroord) geweest om de langlauf-mogelijkheden uit te zoeken en vervolgens hebben we een middag gesnowboard in Cerler. Strak blauwe lucht, extreem rustig, perfecte hamburgers met alles erop en eraan en bovendien ligt er nu 150 cm. sneeuw in het dal en 220 cm. op de top, kunnen we dus aan iedereen aanraden!

Een andere outdoor-activiteit die hier erg populair is, is mountainbiken. Vanuit onze accommodatie beginnen er diverse routes, variërend van ontspannen de rivier volgen tot en met loodzware dagtochten met steil klim- en daalwerk. Een paar dagen geleden hebben we bij de plaatselijke fietsenmaker twee nieuwe mountainbikes gekocht van het Spaanse merk Orbea. Hij bleek tevens voorzitter te zijn van Arabici, de lokale mountainbikevereniging. We zijn uiteraard gelijk lid geworden, ha, ha! Gisteren proefritje gemaakt op onze nieuwe fietsen, smaakt naar meer, dus binnenkort een uitgebreid verslag van onze eerste verkenningstochten hier…..

Wil je graag meer informatie over een verblijf bij ons stuur dan een informatieverzoek

Bekijk de omgeving van Perarrua

Lees hoe je ons het gemakkelijkst kunt bereiken

TOP