Spaanse les bij Instituto Cervantes

Om ons in Spanje te kunnen redden, is het natuurlijk van belang om Spaans te kunnen. Zelf ben ik in september ’08 begonnen en Judith, die al ‘s eerder een cursus had gedaan, haakte in januari ’09 aan. We zitten bij het Instituto Cervantes op het Domplein in Utrecht. Iedere maandagavond van 18:30 – 21:45 les, best pittig na een dag hard werken en racen tegen de klok om op tijd te zijn.

Grammatica en lezen, dat gaat al aardig, maar spontaan vloeiende zinnen eruit persen….dat is andere koek! Afgelopen zomer hebben we een intensieve talencursus van twee weken in Jaca gedaan. Sindsdien gaat het praten zeker beter, maar er is nog een lange weg te gaan. We gaan er vanuit dat als we daar zometeen wonen en echt alleen maar Spaans kunnen praten met de lokale bevolking dat het dan ineens snel zal gaan.

We denken er over na om ook in Spanje Spaanse les aan te bieden voor Nederlanders. Zelf merkten we dat als je in een Spaanse omgeving zit, je veel sneller leert en er meer voor open staat. Bijkomend voordeel is natuurlijk dat je er veel uren per dag mee bezig bent, je bent als het ware ondergedompeld. Als iemand dus een leraar Spaans kent die een interesse heeft om cursussen Spaans te verzorgen in de Pyreneeën, dan houden we ons aanbevolen.

Wil je graag meer informatie over een verblijf bij ons stuur dan een informatieverzoek

Bekijk de omgeving van Perarrua

Lees hoe je ons het gemakkelijkst kunt bereiken

TOP